Xàtiva presenta la I Quinzena del Benestar

Durant dues setmanes la regidoria de Prestacions Sanitàries oferirà una trentena d’activitats gratuïtes relacionades amb la salut, l’esport i la nutrició.

Xàtiva 1 de juny de 2017.- Este migdia la regidora de Prestacions Sanitàries, Cristina Suñer, ha presentat la I Quinzena del Benestar de Xàtiva. Una proposta que continua la I Setmana del Benestar celebrada l’any passat, però que amplia el seu calendari per donar cabuda a més activitats i evitar que se solapen. La Quinzena del Benestar se celebrarà del 4 al 16 de juny ininterrompudament i comptarà amb la col·laboració de desenes de professionals en salut, esport i nutrició.

Segons Cristina Suñer, “Atesa la bona rebuda que aquesta iniciativa va tindre l’any passat, enguany hem decidit repetir i ampliar el calendari per poder incloure més activitats i que la gent puga acudir a tot. Amb aquesta proposta pretenem, un any més, posar a l’abast dels i les xativines molts dels recursos que tenim a la nostra ciutat per portar una vida saludable. Res d’açò seria possible sense la col·laboració dels professionals de la ciutat que participen de manera totalment desinteressada.

Es tracta d’una proposta multi-disciplinar, variada i interessant per a totes les franges d’edat que ofereix una trentena d’activitats totalment gratuïtes en diferents indrets de la ciutat. Entre les activitats hi ha, d’una banda, revisions gratuïtes o tallers pràctics com ara de cuina saludable, sòl pèlvic, higiene postural, massatge infantil, auto-exploració mamària, menopausa o primers auxilis. I de l’altra, s’han preparat xarrades amb la col·laboració de professionals per parlar de temes tan diversos com l’etiquetatge dels aliments, la prevenció d’addiccions o la prevenció de malalties cardiovasculars. A més hi haurà una caminada amb el Centre Excursionista de Xàtiva i, com a novetat, classes i demostracions de ioga per a tots els públics.

Durant la I Quinzena del Benestar, la qual se celebra a propòsit del Dia Internacional del Benestar (10 de juny), el gimnàs Avanza Fitness oferirà classes gratuïtes al seu centre per poder provar les diferents activitats que allí es realitzen. A més també hi haurà una activitat organitzada per l’Associació en defensa de la lactància materna “Pit i Prou”.

Per a Suñer “des de la regidoria estem molt agraïdes de la resposta que hem trobat entre els professionals i les entitats, com ara el departament de Salut Pública, tant per la seua col·laboració tant com per l’esforç que han hagut de fer per quadrar els seus horaris a les nostres propostes. Ens agradaria que la Quinzena del Benestar és consolidara a la nostra ciutat, en tant que Ciutat Saludable, i que el nombre de participants anara en augment. La prevenció és un dels pilars fonamentals de la regidoria de Prestacions Sanitàries i no parem de treballar per difondre bons hàbits entre la població. Una vida sana sempre és una vida millor”.

A la I Quinzena del Benestar hi participen: Nutriemoción, Xesca Penalba (fisioterapeuta), INSVACOR, els professionals del departament de Salut Pública, Imma Benavent (dentista); UPCCA Ajuntament, Ruta Sana, Proyecto Hombre, Carmen López (optometrista); Rebeca López (podòloga); Claudia Grau (fisioterapeuta de sòl pèlvic); Buddhi Yoga; Mª Pilar Gómez (nutricionista); CEX; Manos y Vida; Pit i Prou i Avanza Fitness.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...