«Un estiu devastador» es presenta aquest dijous a la Casa de la Cultura de Xàtiva

El llibre de Guillem Cortès reconstrueix l’època de la República i la guerra a Sueca

Convocats els Premis a la Investigació de la Memòria Històrica de Xàtiva

Xàtiva, 13 de juny de 2018.- La Casa de la Cultura de Xàtiva acull aquest dijous a les 20 hores la presentació del llibre «Un estiu devastador», on estaran presents el seu autor Guillem Cortès, l’editor del llibre Vicent Olmos i el regidor de Memòria Històrica Alfred Boluda.

«Un estiu devastador» (Editorial Afers) narra les vivències d’una persona de la quinta del biberó, amb una reconstrucció de l’època de la República i la guerra a Sueca. «Es tracta d’una reflexió general sobre la necessitat de recuperar la memòria històrica i aconseguir una societat més sana», explica Alfred Boluda.

Guillem Cortès és natural de Sueca, però viu des de fa uns vint anys a Mallorca. Professor de filosofia, a la tesi de llicenciatura sobre Ortega y Gasset i la filosofia de la tècnica barreja textos argumentals i textos literaris amb la mateixa intenció: obrir el pensament. Astorat pel silenci i la violència de la guerra del 36, en les tornades al seu poble, investiga, interroga, pensa i va escriure el seu primer llibre, literatura de no-ficció, veritat viscuda, sobre el terror i l’espera.

Investigació de la memòria històrica de Xàtiva

D’altra banda, el regidor de Memòria Històrica Alfred Boluda ha recordat que ja estan disponibles les bases per als Premis d’Investigació sobre la Memòria Històrica a Xàtiva, sent la data límit per a presentar els treballs el proper 1 de juliol.

Aquestes bases fan referència a activitats que es duguen a terme entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018, i la quantitat destinada per als treballs escollits és d’un total de 2.000 euros.

Les bases per a presentar-se poden trobar-se a la pàgina web de l’Ajuntament, i la comissió avaluadora puntuarà entre d’altres el currículum, la originalitat o l’aportació del treball i la metodologia a emprar.

Els Premis tenen l’objectiu de valorar la realització d’activitats commemoratives, de recerca i difusió de la memòria històrica de la lluita per la democràcia a Xàtiva entre els anys 1931 i 1980, fent especial esment a les víctimes de la guerra civil i del franquisme.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...