Xàtiva millora la il·luminació del 80% dels carrers de la ciutat

La segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes contempla l’actuació en vora setanta carrers de Xàtiva

La inversió, de 153.000 euros, prové de la Diputació de València i de fons propis i s’emmarca en el Pla d’Inversions ‘Xàtiva Creix’

Xàtiva, 18 de juny de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva inicia la segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes, que millorarà la il·luminació de vora setanta carrers de la ciutat amb una inversió de 153.000 euros. Les millores s’inclouen dins del Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix, amb 58.000 euros de fons propis i 95.000 euros provinents de la Diputació de València.

L’actuació pretén augmentar els nivells d’il·luminació en determinats carrers amb la finalitat de millorar la qualitat de la il·luminació pública i augmentar la seguretat vial en el casc urbà de la ciutat mitjançant la substitució de l’enllumenat antic per lluminària amb una tecnologia led regulable en funció de l’altura de la columna i l’ample del vial.

La importància d’aquesta intervenció radica en que es tracta d’una de les demandes més repetides per part de la ciutadania al llarg d’aquesta legislatura, que demanava un canvi respecte a la deficient instal·lació lumínica a la ciutat.

Aquest treball afectarà a 563 punts d’il·luminació de vora setanta carrers repartits per tota la ciutat, com la zona de la Bola, el Barri Nord Oest, l’accés a Xàtiva per Novetlè, la zona Palasiet o els carrers propers a la Plaça de Bous, entre d’altres. En definitiva, espais per als vianants de connexió, carrers de vianants i voreres.

A més a més, l’empresa concessionària s’ha compromés a incrementar en 81 el nombre de faroles a col·locar en aquesta segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes.

«És una inversió molt important que ens permetrà actuar en quasi setanta carrers de la nostra ciutat i superar la deficient instal·lació que hi havia. Amb aquesta segona fase complim terminis i ens plantegem l’inici de la tercera als polígons, permetent-nos finalitzar la legislatura havent renovat el 80% de la il·luminació de l’interior de Xàtiva», ha explicat el regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig.

Relació de carrers on s’efectuaran les millores

-Plaça Vicent Andrés Estellés

-Plaça Joan Fuster

-Plaça Poetas Setabenses

-Zona jocs junt al Centre de Salut Ausiàs March

-Plaça Ximenera Doctor Simarro

-C/ Professor Sanchis Guarner

-Plaça de la Constitució

-C/ Doctor Simarro

-C/ Hipólito Sanç

-C/ Portal de la Granja

-C/ Avda. De la Ribera

-C/ Saurina Dentensa

-C/ Arquitecte Cuenca

-C/ Accés Xàtiva per Novetlè

-C/ Argenteria

-C/ José Armedo

-C/ Germanies

-C/ Forn de Vidre

-Camí Sant Antoni

-C/ Valerio Catulo

-C/ Dels Furs

-C/ Pintor Climent

-C/ Pintor Perales

-C/ Salvador Úbeda

-C/ Jaime Rubio

-C/ Canónigo Gonzalo Viñes

-Avda. Nou d’Octubre

-Resta de carrers Urbanització Palasiet

-C/ Silo Itálico

-C/ Lluís Milà

-Resta dels Carrers Urbanització Bola II

-Avda. Pintor Juan Francés

-C/ Anna Calabuig

-C/ Pepe Martínez Mollà

-Resta carrers urbanització Mesquita

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...