Rodríguez als empresaris de Xàtiva: “El vostre paper és decisiu per a l’ocupació i el creixement de la ciutat”

El president de la Diputació participa en una trobada amb el teixit empresarial xativí en el qual analitza les polítiques posades en marxa per la corporació en aquests tres anys de legislatura


L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, assegura que “la col·laboració econòmica de la Diputació ha resultat fonamental per a la reducció del 60% del deute bancari d’aquest ajuntament”

20 / juny / 2018. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha compartit esmorzar amb els empresaris de Xàtiva, als quals ha dit que el seu treball “resulta decisiu per a la creació d’ocupació i el creixement de la ciutat”. Rodríguez ha estat el convidat d’honor de la trobada organitzada amb el teixit empresarial local per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, que ha assegurat que “la col·laboració econòmica de la Diputació ha estat fonamental per a la reducció del 60% del deute bancari de l’ajuntament “.

Cerdà ha destacat la bona sintonia amb el màxim responsable de la corporació provincial i ha posat en valor la gestió que Rodríguez està realitzant, “en confiar en l’autonomia municipal”. L’alcalde de Xàtiva ha anunciat la recent aprovació d’una nova injecció econòmica provincial per a la capital de la Costera, com són els 258.000 euros que rebrà el municipi del quart pla d’Inversions Sostenibles, aprovat aquest dimarts a la Junta de Govern provincial. En total, 2,5 milions d’euros que aniran a parar al conjunt de municipis que formen la comarca.

El president de la Diputació ha pres la paraula per explicar els eixos bàsics de la seua gestió a l’ens provincial, destacant en primer lloc l’estreta col·laboració amb els ajuntaments de les comarques valencianes, que “ara disposen d’un finançament més just per a poder desenvolupar aquesta autonomia per la qual apostem i de la qual parlava Roger “. “Hem aconseguit que siguen els alcaldes i alcaldesses els que decidisquen a què es destinen les ajudes que reben els seus municipis, cosa que sembla normal però que no s’estava produint, tal com van expressar en l’enquesta d’alcaldes que encarreguem a l’inici de la legislatura “.

“Hem aprofitat aquesta cita per donar a conèixer els plans que la Diputació ha posat en marxa: 140 milions d’euros a través de l’IFS, uns altres 140 milions d’euros més a través del PPOS i el SOM …”, ha desgranat el president. En el cas concret de Xàtiva, en el que va de legislatura ha rebut 2,5 milions d’euros, als quals se sumaran els 1,2 milions d’euros més que arribaran entre 2018 i 2019.

“Són ajudes que el que fan és permetre millorar el dia a dia de la gent i fer inversions necessàries, a més de generar ocupació i activitat econòmica”, ha explicat Rodríguez. “Per això també hem volgut traslladar l’estudi que vam fer a través de l’IVIE que valorava el primer IFS i donar a conèixer als empresaris i empresàries de la zona aquests 1.200 llocs de treball que es van crear a través de les més de 500 empreses adjudicatàries, el 90% d’elles de la nostra província “.

Diàleg fluid

Entre els assistents a aquest esmorzar de treball es trobava el president de l’Associació d’Empresaris de Xàtiva i la Costera (Adexa), Diego Fuentes: “Creiem que aquestes reunions són necessàries i que a més se surten un poc del normal: es parla de forma diferent a com es parla als despatxos”, ha posat en valor el responsable de l’associació. “Intercanviar idees sempre és bo”, ha destacat.

“És molt important que hi haja un diàleg obert i fluid entre el món empresarial i les administracions perquè beneficia el conjunt de la ciutadania”, ha reforçat per la seua banda el president de la Diputació. “Aprofitem aquestes trobades per connectar al sector empresarial amb les institucions i que les seues reivindicacions siguen escoltades”, ha destacat Cerdà sobre un cicle de trobades que ha comptat amb la presència, entre d’altres, del conseller d’Hisenda Vicent Soler.

“En aquest cas, estem satisfets amb la tasca que s’ha dut a terme per part de la Diputació, que des del primer moment s’ha situat al costat dels ajuntaments de tota la província”, ha expressat l’alcalde de Xàtiva, “i per això hem volgut comptar amb Jorge Rodríguez perquè explique en primera persona tot el que s’ha fet “, ha conclòs.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...