La UV aborda els reptes del turisme cultural a Xàtiva

Hui ha tingut lloc la I Universitat de Primavera de Xàtiva a la Casa de l’Ensenyança

Roger Cerdà: “el nostre objectiu és que el turisme siga un motor econòmic i de creació d’ocupació a la ciutat”

Xàtiva, 21 de juny de 2018.Aquest matí, al Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança, s’ha celebrat la primera edició de la Universitat de Primavera de Xàtiva, organitzada per la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i finançada per la Diputació de València. A l’acte han assistit l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; la diputada provincial Mercedes Berenguer i el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla. La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, també ha estat present en la inauguració i ha participat en la cloenda de les jornades.

La primera edició de la Universitat de Primavera de Xàtiva, sota el lema “Reptes del Turisme Cultural a Xàtiva” ha reunit al voltant de 40 docents, professionals, estudiants i ciutadans de la localitat i el seu entorn. La jornada ha transcorregut en dues sessions, una de matí, referida al repte del turisme cultural davant un nou turista més “tecnològic” i una altra de vesprada, referida a la sostenibilitat i competitivitat del turisme cultural. Aquesta jornada ha comptat amb la participació d’especialistes en turisme cultural de la Universitat de València i altres àmbits de la societat, amb l’objectiu afrontar els desafiaments del turisme cultural a Xàtiva a curt i mitjà termini.

L’alcalde Roger Cerdà ha comentat que “teníem clar que havíem de focalitzar aquesta iniciativa universitària en l’àmbit del turisme cultural”. Segons Cerdà, “són molts els reptes que tenim i hem de fer tot un treball per a posar en valor el nostre patrimoni, tenir-lo en les millors condicions possibles i adaptar-lo a les necessitats del turista actual”. L’alcalde ha assenyalat que “el nostre objectiu és que el turisme siga un motor econòmic i de creació d’ocupació a la ciutat i necessitem l’acompanyament de qui té el coneixement, en aquest cas la Universitat, i de la Diputació. Hem millorat les xifres de visitants, hem apostat per les noves tecnologies amb la nova app i la web de turisme i hem treballat colze a colze amb les empreses del sector, dintre de les activitats de la xarxa de qualitat SICTED. També hem rellançat determinats esdeveniments, com ara la Fira d’Agost o el festival Nits al Castell per a que puguen generar un flux positiu de visitants a la ciutat”.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer, ha afirmat que “Xàtiva és un exemple immillorable de l’expansió de la demanda interna en quant a turisme cultural, ja que els seus recursos patrimonials i culturals són ben potents”. Berenguer ha explicat que “volem que el turisme enriquisca el territori mitjançant la recerca d’innovacions en la producció cultural en un procés obert i creatiu que ens servesca a totes i tots”.

Finalment, el vicerector Hermosilla ha anunciat que “el nostre repte és que Xàtiva es convertisca, en poc de temps, en un referent per a les universitats estacionals que organitzem. Volem seguir formant a la societat i acostar-nos al territori en temes localment emblemàtics per a que la societat es beneficie de la universitat pública”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...