El Repte del Reciclatge d’Ecoembes arriba a Xàtiva la propera setmana

L’activitat es desenvoluparà del dilluns 2 de juliol al dijous 5 pels diferents carrers de la ciutat

La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Residus i de la Generalitat Valenciana

Xàtiva, 25 de juny de 2018.- Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva l’arribada del “Repte del Reciclatge” a la ciutat. Una nova acció de conscienciació ciutadana per tal de fomentar la correcta separació i reciclatge de llaunes, brics i envasos de plàstic (contenidor groc) i de paper i cartró (contenidor blau) que arriba a Xàtiva del 2 al 5 de juliol.

L’alcalde i president del V5 COR, Roger Cerdà, la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, i el gerent del COR, Sergi Pérez Serrano, han sigut els encarregats de presentar la campanya. Aquesta, emmarcada en el Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i Ecoembes, l’organització mediambiental que promou l’economia circular a través del reciclatge d’envasos a l’Estat Espanyol, i pretén sensibilitzar els xativins i xativines pel que fa al reciclatge, en col·laboració directa amb el V5 COR.

24 municipis de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora-Cofrents (comarques aglutinades en el Consorci de Residus V5 COR), participaran en un repte en què guanyarà la localitat que més incremente la seua aportació de residus als contenidors groc i blau.

El Consorci guanyarà el “Repte del Reciclatge” si aconsegueix que els quilos d’envasos lleugers recuperats, procedents de tots els seus municipis durant els mesos de juliol i agost, s’incrementen en, almenys, un 15% respecte als recuperats durant els mateixos mesos de l’any 2017. El premi d’aquest repte és una dotació en metàl·lic a una entitat sense ànim de lucre que tinga la seua seu en municipis de l’àmbit d’actuació del COR.

Amb aquesta campanya, a Xàtiva, es desenvoluparan diverses accions informatives dirigides a les associacions veïnals i de consumidors del municipi, així com «comandos» informatius que recorreran els principals carrers del municipi i llocs de concentració de veïns.

La furgoneta aparcarà dilluns 2 de juliol a les 9:30h a l’Albereda Jaume I; dimarts dia 3 a la mateixa hora, a l’Avinguda de la Ribera; dimecres dia 4, al Carrer Abú Masaifa, i dijous dia 5 a l’Avinguda Selgas. S’instal·larà un estand itinerant on es realitzaran una sèrie de tallers i activitats informatives i d’entreteniment adreçades a ciutadans de totes les edats, amb la finalitat de sensibilitzar-los sobre per què i com reciclar correctament. L’equip visitarà els llocs amb major afluència de ciutadans (Plaça del Mercat, Portal de Sant Francesc, etc.).

A més a més, els quatre dies, a les 11:30h, hi haurà una xarrada informativa a la Casa de la Cultura, adreçada a diferents públics. En aquesta xarrada s’explicarà en què consisteix el reciclatge i per què és tan important per a la cura de Medi Ambient.

«Estem esperançats de que els municipis del Consorci, i en concret el municipi de Xàtiva, siguen capaços de traslladar tota la informació possible per a que amb campanyes com aquesta seguisca fent-se eixe treball de conscienciació tan fonamental per al dia a dia del treball en el tema del reciclatge, especialment amb els envasos i en el paper i cartró», ha manifestat el president del COR i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

Pilar Gimeno, satisfeta amb l’arribada d’aquesta campanya a Xàtiva, ha reiterat la importància d’aquestes accions a l’hora de conscienciar la població de la importància de cuidar el Medi Ambient. «La població en conjunt hem de prendre consciència de nostra responsabilitat mediambiental tant a nivell individual com col·lectiu, i del nostre paper fonamental com a subjectes actius en el procés del reciclatge. Separar és fonamental per a reciclar», ha afirmat la regidora.

El “Repte del Reciclatge” va començar el 15 de juny a Gandia i finalitzarà el 27 de juliol a Daimús. Al llarg d’aquest mes i mig recorrerà més d’una vintena de poblacions del Consorci.

A la pàgina web http://elretodelreciclaje.com/ es poden consultar totes les accions i localitats en que estarà present aquesta campanya.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...