Xàtiva acull una Jornada per analitzar la problemàtica d’accessibilitat als espais públics

En la sessió han participat l’Alcalde i la regidora d’Urbanisme, tècnics municipals, Policia Local i membres de COCEMFE i AXEM-13

Xàtiva, 6 de juliol de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva ha acollit aquest divendres una Jornada per tractar la problemàtica de l’accessibilitat als diferents edificis i espais públics per a persones discapacitades o amb mobilitat reduïda.

En la sessió han estat presents l’Alcalde i la Regidora d’Urbanisme així com els tècnics municipals, Policia Local i membres de la Confederació Espanyola de Persones Amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) i de l’associació de Xàtiva contra la Esclerosi Múltiple del Àrea 13.

«És fonamental aquest contacte entre les persones afectades, els polítics i els tècnics municipals per a que quan s’haja de dissenyar una obra, donar una llicència o posar una multa, mirem amb els ulls amb que miren les persones discapacitades o amb mobilitat reduïda. Ens hem de comprometre a tindre una col·laboració més estreta i a tindre en compte tots aquests factors», ha explicat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

La Jornada ha analitzat els problemes i solucions referents a l’accessibilitat a edificis de vivendes, mitjans de transport, edificis públics i espais naturals, a més d’explicar els factors d’èxit en referència al tipus d’usuari i les seues dificultats, els nivells d’exigència i la metodologia a aplicar. També s’ha repassat la normativa i s’han recalcat les mesures que s’han de prendre en espais com rampes i plataformes, banys, places d’aparcament, parcs o mobiliari urbà.

Altra de les intervencions ha estat la d’Esther Cerezuela, llicenciada en Criminologia per la UV i exmembre de la Policia Local de Massalfassar, qui ha donat el seu testimoni com a persona amb mobilitat reduïda: «Quan vas amb cadira de rodes et canvia totalment la visió que tens sobre aquesta situació. Seria convenient tindre una major comunicació entre les persones amb mobilitat reduïda i els diferents actors, per acostar postures i buscar solucions als problemes existents en aquest sentit. Moltes vegades no fem les coses millor simplement perquè no ens donem compte».

També s’ha referit en eixe sentit la segona tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme Cristina Sunyer, qui ha explicat que la Jornada ha servit per tindre altra visió sobre la situació dels afectats: «Iniciatives com aquesta s’han de fer més a sovint per tal de que els tècnics municipals, que coneixen la normativa, es posen també en la pell de la persona que ha d’emprar els accessos. Hem pres nota de les assignatures pendents. Xàtiva necessita, no sols actuacions en edificis públics, sinó també un Pla d’Accessibilitat».

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...