Llum verda al començament de les obres per al cobriment de la piscina de la Ciutat de l’Esport

L’execució durarà uns sis mesos i l’operació, que costarà vora 800.000 euros, està finançada pel Pla Director d’Inversions «Xàtiva Creix»

La redacció del projecte de la piscina coberta va ser la proposta més votada als pressupostos participatius del passat any 2017

Xàtiva, 10 de juliol de 2018.- El cobriment de la piscina de la Ciutat de l’Esport de Xàtiva ja té llum verda per a començar a efectuar-se després de que l’Ajuntament haja adjudicat el contracte d’unes obres que estan incloses al Pla Director d’Inversions «Xàtiva Creix».

El Grupo Ravi serà l’empresa encarregada de realitzar les obres, per un import de 798.551 euros, al tractar-se de la millor oferta econòmica de les tretze que s’havien presentat. Les obres començaran al mes de setembre, una vegada finalitze l’època estival de bany, i es prolongaran previsiblement fins el proper mes de març amb una durada de sis mesos.

Va ser fa poc mes d’un any quan es va adjudicar la redacció del projecte de la piscina coberta, on es va realitzar un estudi de viabilitat per ajustar els costos de funcionament als ingressos per la seua explotació.

El projecte en qüestió es basa en una coberta lleugera i retràctil que permeta l’ús com a piscina coberta i climatitzada durant l’hivern sense condicionar l’ús en el període estival, quan podrà ser recollida. Amb aquest mecanisme es busca una millor integració amb l’entorn de la piscina i especialment amb l’edificació de la coberta vermella.

La nova edificació estarà constituïda per tres blocs diferenciats: la prolongació de la coberta vermella actual, la coberta telescòpica automàtica de la piscina, i un edifici d’instal·lacions en el que s’habilite la caldera per escalfar l’aigua de la piscina, així com el quadre elèctric o la depuració i cloració.

«Aquesta instal·lació era una demanda majoritària de la ciutadania, i la gestió econòmica que hem realitzat en els últims anys ens permet tindre una major capacitat per a invertir en aquesta actuació», ha destacat el regidor d’Esports Pedro Aldavero.

Cal recordar que la redacció del projecte per a la col·locació d’una coberta en la piscina pública de la Ciutat de l’Esport va ser la proposta més votada al procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva del passat any 2017, sent escollida per un 25% dels 3.300 ciutadans que van participar.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...