El servei d’assessoria per al moviment associatiu de Xàtiva atén 30 sol·licituds durant el primer semestre

Aquest servei de Participació Ciutadana dóna resposta a les necessitats i demandes del conjunt de les associacions ciutadanes de Xàtiva en diferents assumptes que els afecten: treball administratiu, legislació, gestió de projectes, subvencions i d’altres

Xàtiva, 11 de juliol de 2018.- L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Xàtiva va iniciar un servei de suport i assessorament per al moviment associatiu a inicis d’any, on poder aclarir dubtes en relació a la constitució d’associacions, gestió associativa, inscripció al registre municipal, organització d’activitats, subvencions o ajudes. En el que va d’any, s’han cursat un total de 30 atencions directes, de les quals 27 han estat vinculades a associacions locals i 3 a la creació de noves entitats ciutadanes. En aquestes atencions també s’ha desenvolupat projectes de dinamització i formació al sí de les entitats, les quals han demanat suport i mediació tècnica per millorar el seu treball voluntari i la creació de plataformes generant xarxes ciutadanes. Unes altres qüestions tractades han sigut les relacionades amb canvis d’estatut, juntes directives, informació fiscal i certificat electrònic.

Per a Miquel Alcocel, Regidor de Participació Ciutadana, “amb aquest servei donem un tractament individualitzat a cada entitat ciutadana de Xàtiva que ho sol·licite, activant la seua funció de millora de la comunitat, i la comunicació entre administració local i ciutadania”. A més, Alcocel ha comentat que “aquest servei de consulta i orientació ha generat un millor coneixement mutu entre el que fem des de l’Ajuntament pel foment de la participació però també de l’agenda associativa de Xàtiva que és realment molt completa i diversa”.

El servei d’assessorament i suport al moviment associatiu de Xàtiva es dóna amb cita prèvia en horari de dilluns a divendres, de 10 a 14:30h i dijous de 16:30 a 19h.

Durant les properes setmanes la Regidoria de Participació Ciutadana presentarà i farà públic el seu catàleg de serveis així com la propera programació formativa per a la participació i l’associacionisme en forma d’Escola Ciutadana de Xàtiva.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...