Finalitza l’escola Emergents amb una cloenda molt sonada

Alumnes i professors acomiaden aquesta edició de l’escola de música amb un concert que ha omplit la plaça del Mercat de gom a gom

Xàtiva, 13 de juliol de 2018.- Hui finalitza Emergents, l’escola de música d’estiu organitzada per la regidoria de Conservatori amb la col·laboració de la Fundació Sanganxa i Plataforma per la Llengua, després de dues setmanes molt intenses de formació musical i escenogràfica en què han participat una huitantena d’alumnes d’arreu de la comarca.

La segona edició d’aquest ambiciós projecte musical ha superat les expectatives dels organitzadors, i ha comptat amb professorat i artistes col·laboradors de renom com: Saül Gómez i Soler, Ramon Cardo, Joan Marc, Mariana Morales, David Martínez, Marcos Úbeda, Joan Mayor, Sayuri Akimoto o Pep Gimeno Botifarra, que repeteix en aquesta edició.

Durant les darreres dues setmanes els alumnes han treballat agrupats en combos organitzats per famílies d’instruments, i després han format conjunts heterogenis on han treballat els diversos estils per, finalment, treballar junts i assajar tots els estils musicals i les obres del concert final.

INVASIÓ SONORA

Dimarts passat Emergents va eixir al carrer amb la “Invasió Sonora” de Xàtiva. Des de les 11 fins a les 12 del migdia, l’alumnat va invadir la ciutat on els combos de l’escola van fer diferents actuacions a diversos punts de la ciutat com ara la plaça del Mercat.

CONCERT FINAL

I per a una gran escola, una gran cloenda. Ahir la plaça del Mercat es va omplir de gom a gom. Més de 80 músics emergents van pujar a l’escenari acompanyats de professors i artistes de renom com Smoking Souls, Auxili, La Trocamba Matanusca, Sis Veus per al Poeta, Andreu Valor i Pep Gimeno Botifarra, per delectar els més de mil d’assistents amb un gran concert d’una gran varietat musical de excel·lent qualitat.

La regidora de Conservatori, Empar Penadés, s’ha mostrat molt satisfeta amb l’execució del projecte, tant pel que fa a l’organització, que ha qualificat d’impecable, com per la implicació del professorat i la resposta de l’alumnat. “Més enllà de la vessant artística i de tots els coneixements musicals, els alumnes de l’escola emergents s’emporten una experiència vital meravellosa de convivència, coneixença i retrobament amb altra gent amb interessos comuns.”, ha apuntat la regidora.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...