El Centre d’Alzheimer de Xàtiva formarà part de la xarxa de Dependència a partir de 2019

Aquest espai oferirà a partir d’agost serveis de menjador, transport i acompanyament dels usuaris

El centre formarà part del mapa de recursos i oferirà 35 places de manera gratuïta

Xàtiva, 18 de juliol de 2018.- El Centre d’Alzheimer de Xàtiva comptarà a partir del mes d’agost amb servei de menjador, de transport i acompanyament dels usuaris així com amb un servei mèdic i d’infermeria propi.

Durant l’actual legislatura s’ha arribat a un acord entre la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva i la Generalitat Valenciana amb la intenció de que el Centre passe a formar part de l’oferta de la xarxa de dependència adaptant, millorant i implementant així nous serveis per a que en l’any 2019 el Centre oferisca les 35 places de manera gratuïta als seus usuaris formant part així del mapa de recursos que ofereix la Llei d’Atenció a la Dependència.

La voluntat política d’ambdues administracions ha facilitat la gestió i tramitació dels expedients dels usuaris, de manera que ja en 2018 quinze de les trenta-cinc places han passat a ser de dependència i la resta obtindran la conformitat en 2019. Serà a partir d’agost quan el centre ja oferirà el servei de menjador i on es posarà en marxa també el nou servei de transport i acompanyament. Així mateix, es comptarà amb dos nous professionals sanitaris com el serveis mèdics i d’infermeria al propi centre.

El centre de dia de malalts d’Alzheimer és un servei socio-sanitari que ofereix l’Ajuntament de Xàtiva, junt amb la Generalitat Valenciana, d’atenció individualitzada en aspectes mèdics, terapèutics, psicològics i socioculturals que facilita la permanència de la persona afectada en l’entorn habitual familiar.

La regidora de Benestar Social Xelo Angulo ha valorat molt positivament aquestes millores que van a optimitzar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia i que ara veuran millorats els serveis dels quals disposaven, el que farà que la seua qualitat de vida i l’evolució de la seua malaltia siga més adequada, pensant també en la seguretat que aquests serveis donaran als familiars i cuidadors.

«Han estat dos anys d’intenses gestions i acords amb la Generalitat Valenciana que aconseguiran que els recursos socials que ofereix la nostra ciutat de Xàtiva siguen els millors. L’esforç econòmic de pressupost propi de l’Ajuntament així com el recolzament del programa Avalem Joves Plus facilita la gestió de la contractació dels propis recursos i professionals necessaris amb qui va a comptar el centre», ha manifestat Angulo, qui ha afegit que «Xàtiva és un referent en política social i aquesta és altra mostra de les polítiques d’aquest equip de govern on es prioritza el benestar de les persones de la ciutat».

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...