Xàtiva oferirà bus gratuït a l’hospital, un cicle videofòrum o jocs infantils a la via durant la Setmana de la Mobilitat

La Mesa de Mobilitat aprova les cinc propostes escollides, entre les que també estan la ‘discapamirada’ i un ‘laberint’ amb mobiliari urbà

Les activitats són un bon complement al Pla de Mobilitat que s’ha posat en marxa a Xàtiva

Xàtiva, 26 de juliol de 2018.- La Mesa de Mobilitat de Xàtiva va acordar aquest dimecres les cinc accions que es duran a terme durant la Setmana de la Mobilitat, que tindrà lloc el proper mes de setembre entre els dies 16 i 22.

De les tretze propostes presentades pels diferents membres de la Mesa, han resultat escollides un total de cinc, que s’han assignat a cadascun dels grups polítics del consistori per al seu desenvolupament i posada en funcionament.

Les activitats escollides han estat el servei de bus gratuït a l’hospital durant un dia; un dia de carrer per a vianants, amb motiu de la realització de jocs infantils, la «discapamirada» -empatitzar amb barreres arquitectòniques-; el ‘laberint de la ciutat’, amb mobiliari urbà que no està ben situat i cal reubicar, i un Cicle videofòrum sobre mobilitat sostenible.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, ha destacat que les activitats són un gran colofó al Pla de Mobilitat desenvolupat en els darrers mesos: «El Pla de Mobilitat ha demostrat tindre una trajectòria important, positiva i participada, i per això hem optat als Premis de la Setmana de la Mobilitat que planteja la Conselleria, amb la elaboració del propi Pla de Mobilitat Urbana i amb la intervenció de la pacificació de trànsit al Martínez Bellver».

Lorente ha recordat també que en els últims mesos s’ha multiplicat l’activitat en matèria de mobilitat, amb l’ajuda de l’IVACE per a la millora dels polígons industrials i de les glorietes davant del Cementeri i el Camp de Futbol Paquito Coloma, o amb una altra ajuda per a la col·locació de nous punts de recàrrega elèctrica a la zona de l’estació d’autobusos i el parking subterrani de la Plaça la Bassa el que s’uneix a la implantació del bus elèctric.

La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) és una campanya de conscienciació dirigida als ciutadans sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, així com els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu. Es celebra cada any per promocionar la mobilitat sostenible i fomentar el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...