Salvador signa 5 convenis de rehabilitació i regeneració urbana amb els ajuntaments de Xàtiva, Ontinyent, Almussafes, Llíria, i Sagunt

El valor dels convenis sumen un total de 3 milions d’euros

(2018.07.31) La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, Maria José Salvador, ha signat cinc convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Xàtiva, Ontinyent, Almussafes, Llíria i Sagunt per a escometre actuacions en matèria de regeneració urbana (ARRU), així com de rehabilitació i altres temes de la seua competència com les adequacions en els accessos al monestir de Sant Miquel a Llíria. El valor dels convenis signats aquest dimarts arriba a una suma de 3 milions d’euros.

D’aquesta manera, Salvador ha signat amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el conveni per a la gestió de l’actuació de regeneració i renovació urbana (ARRU) del nucli antic de la ciutat, a l’empara del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016 que permet que les actuacions s’executen fins al 31 de desembre de 2018.

El conveni estableix una subvenció per a l’exercici 2018 de 1.815.257 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 1.275.000 euros, i la Generalitat participa amb 540.275 euros. Cal recordar que l’acord de 2015 entre el ministeri, la conselleria i l’ajuntament establia una inversió total de 4.428.799 euros, dels quals 1.556.000 euros els aporta el Ministeri de Foment, 565.714,28 va a càrrec de Generalitat, i la resta va a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva i dels particulars.

El conjunt de les obres que s’estan realitzant comprenen la rehabilitació de 90 habitatges, la substitució i nova edificació d’altres 10 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus B, causa del seu estat de deteriorament, així com actuacions de reurbanització en els espais públics.

 

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...