L’ONCE estrena a la Plaça de la Bassa de Xàtiva el seu nou model de quiosc, més accessible, ecològic i proper al públic

És una de les icones de l’Organització, porta d’accés a un món de serveis socials per a persones amb discapacitat

València 3 d’agost de 2018. L’ONCE ha presentat hui a Xàtiva el primer dels seus nous quioscs, un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i, especialment, amb més facilitat de comunicació amb el públic.

Aquest primer quiosc ha estat presentat per José Manuel Pichel Jallas, Delegat Territorial de l’ONCE a la C.V., i Roger Cerdà i Boluda, alcalde de Xàtiva i es troba instal·lat a la plaça de la Bassa, número 1.

A la presentació també han assistit Amparo Núñez, Directora de l’ONCE a Xàtiva, la Venedora habitual, Merche Iborra i Pilar Prieto, lluint també d’estrena de les noves armilles identificatives com repartidores d’il·lusió i sort. Aquest element d’uniformitat pren forma perquè la societat distingisca als 20.000 agents venedors de l’Organització.

Merche, cega per una miopia degenerativa, és venedora de productes ONCE, des de fa 5 anys, havent de deixar el seu treball de 8 anys com a zeladora de l’hospital “Lluís Alcanyís”, ara diu que torna a ser feliç, venent productes que ajuden a moltes persones amb discapacitat a la seua inclusió laboral i social.

Pilar, amb una discapacitat produïda per un greu problema genètic de la seua columna, porta un mes venent i anteriorment va estar treballant a la fàbrica de vidre de Montaverner, està molt contenta i orgullosa de començar amb una nova etapa laboral adaptada a la seva discapacitat.

Pilar i Merche són dos exemples de vides que amb aquests nous quioscs, una de les icones de l’ONCE, canviaran la imatge d’aquesta porta d’accés a un món d’inclusió social per a les persones amb discapacitat, que compleix a més amb els requisits que actualment demanda el mercat i amb aquells relacionats amb l’accessibilitat universal.

Amb el nou disseny, el quiosc de l’ONCE compta amb unes dimensions que no només no obstaculitzen el pas a les voreres, sinó que permeten una major accessibilitat per a la persona que exerceix la venda i també per als que s’acosten a compartir uns minuts amb el agent venedor.

Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai de 1.240 mm x 1.250 mm perquè el gos estiga estirat a terra, còmodament, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen cadira de rodes, el model disposa d’una rampa fixa d’accés a l’interior del quiosc, a més que totes les zones d’exposició són accessibles per a aquestes persones mitjançant una plataforma que s’adequa a les necessitats de la persona.

A més, per millorar el confort del venedor, s’inclou una cadira ergonòmica, amb regulació d’altura i del respatller; rodes, reposabraços i reposacaps; i un reposapeus regulable en alçada. D’altra banda, el mobiliari compta amb calaixos i, fins i tot, un petit armari per poder penjar les peces d’abric.

Oberts i propers

Amb l’objectiu d’apropar més al públic, el nou model de quiosc mostra un excel·lent aparadorisme, per la gran superfície de vidre que presenta. Està dotat amb dos punts d’atenció de venda, un al frontal, i l’altre, que ocupa l’ample de la porta, compleix amb la normativa sobre accessibilitat pel que fa a alçada es refereix, per atendre persones amb necessitat d’utilitzar cadira de rodes.

L’exposició dels productes de joc és molt clara i organitzada per ajudar al client en la seua elecció de compra i, a més, no impedeix la visió del venedor per part del client, de manera que l’acte de comunicació i compra es fa més natural, amb l’objectiu de mostrar sempre oberts i propers.

S’ha aconseguit un model més actual i atractiu, amb un excel·lent aparadorisme per la gran superfície de vidre que presenta, de línies rectes, que sorgeix partint d’un prisma rectangular, al qual se li han realitzat una sèrie de buidats. A més, la seua il·luminació el converteix també en un punt de referència, sense ser agressiu amb els entorns.

El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, per crear entre els transeünts una clara identificació del quiosc amb l’ONCE, mostrant així que es tracta d’un element clau en la imatge de l’Organització i una porta oberta als clients que, a més , permet tota la tasca d’inclusió social per a persones cegues o amb una altra discapacitat a tot Espanya.

Igualment, els materials amb els quals es construeix i la dotació de sistemes d’aire condicionat fred / calor són acords amb les més altes prestacions i rendiment ecològic.

Aquest nou quiosc és un motiu més de celebració a la Fira de Xàtiva d’enguany.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...