L’alcalde de Xàtiva visita el Programa d’Acció Social per al suport a les persones amb diversitat funcional

La visita ha servit per reivindicar també el futur Centre de Dia de la ciutat

Xàtiva, 18 de setembre de 2018.- L’Alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha visitat junt amb la regidora de Benestar Social Xelo Angulo el Programa d’acció social per al suport i el tractament integral de persones amb diversitat funcional, que va començar el passat dilluns 10 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar.

Aquest Programa de respir per poder atendre a les persones que es troben esperant una solució al Centre de Dia es va discutir el passat mes de març, durant la reunió mantinguda entre l’Ajuntament i el Director General de Diversitat Funcional de la Conselleria Antoni Raya, i en la que també van estar presents la Mancomunitat de Municipis, Aspromivise i l’AMPA del col·legi Pla de la Mesquita.

«Hem vist el treball que s’està desenvolupant i hem parlat amb la direcció per donar suport a la reivindicació d’un Centre de Dia. Seguint els passos marcats pel Director General Antoni Raya hem posat en marxa aquest programa mentre esperem la resposta de la Conselleria, i desitgem que als pressupostos de 2019 aparega ja eixa inversió per al Centre de Dia», ha declarat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

Aquest projecte es desenvoluparà a l’espai jove d’Abú Masaifa una vegada finalitzen les obres de l’edifici, però mentrestant s’està duent a terme al l’edifici del carrer Engai que ja alberga altres programes del Departament de Benestar Social.

«Com a administració hem de tractar de solucionar eixa angoixa que tenen les famílies que tenen als seus familiars a casa esperant la creació d’un Centre de Dia per a les persones amb diversitat funcional, que és una reivindicació històrica de Xàtiva», ha explicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha recordat que des de l’inici de la legislatura l’Ajuntament «ha apostat per les persones més vulnerables de la ciutat, amb l’apertura del CRIS i el CEEM o la millora del Centre de Simulació primerenca, o amb la incorporació del Centre d’Alzheimer al sistema de Dependència a més de fer efectiu que hi haja un nou centre d’Educació Especial al Pla de la Mesquita».

Angulo també ha fet referència a l’aposta per la creació d’un programa de polítiques inclusives que consisteix en incorporar al món laboral de l’Ajuntament a persones amb diversitat funcional, i ha insistit en la realització del Centre de Dia.

«Per als usuaris de Xàtiva aquest programa està íntegrament sufragat per l’Ajuntament fins que la Conselleria faça realitat el Centre de Dia, que com hem pogut comprovar hui és tan necessari per als usuaris que es troben en aquest programa», ha finalitzat.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...