Xàtiva comptarà amb un nou servei gratuït d’assistència psicològica per a malalts de càncer i familiars

Un acord de col·laboració entre l’Ajuntament i l’AECC permetrà millorar l’atenció psico-oncol·lògica individual i grupal per als afectats per la malaltia

Xàtiva, 25 de setembre de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva i l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) han arribat a un acord de col·laboració per a la creació d’un nou servei d’atenció psico-oncol·lògica per a malalts de càncer i familiars. A la roda de premsa de presentació del nou servei de l’AECC han estat presents la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo; la presidenta de l’assemblea local de l’AECC, Consuelo Boluda; el tècnic coordinador de Juntes Locals d’AECC, Sergio Sahuquillo i la psico-oncòl·loga responsable del servei, Montiel Chelet.

Aquest nou servei estarà disponible a partir de la setmana que ve en les dependències del departament de Benestar Social a la casa del carrer Engai. Els dimarts de matí es prestarà consulta psico-oncol·lògica. Per a les atencions individuals, cal demanar cita prèvia telefonant al 96 339 14 00. Tots els dimecres de matí es prestarà assessorament a tota persona que ho requerisca, sense necessitat de demanar cita prèvia. A més, el segon dimecres de mes, una treballadora social prestarà assessorament en matèria de sol·licituds d’ajudes i altres tràmits.

Angulo ha posat de manifest que l’Ajuntament treballa en col·laboració amb nombrosos col·lectius “per a millorar la vida de les persones”. La regidora ha explicat que “és important utilitzar tots els espais municipals disponibles per treure’ls el major rendiment possible amb aquest objectiu de millorar la situació de persones que es troben en aquestes situacions”.

Per la seua banda, Consuelo Boluda ha exposat que el nou servei va destinat a la població de Xàtiva i comarca, coincidint amb el territori que abraça l’àrea de cobertura de l’hospital Lluís Alcanyís. Boluda ha explicat que “volem que aquest servei siga un punt de trobada per resoldre dubtes i problemes sense necessitat de desplaçar-se a València”. La presidenta de l’AECC en Xàtiva ha comentat que en un primer moment es va pensar en què aquest servei tinguera una orientació merament social, però que gràcies a la disponibilitat d’aquest espai municipal al carrer Engai, i ampliant el servei unes hores a la setmana, es feia possible oferir aquesta ajuda psicològica “desconnectant un poc de l’hospital”, en paraules de Boluda. Finalment, ha fet una crida a la participació en la propera edició de la Runcàncer, que tindrà lloc aquest diumenge a Xàtiva.

Al seu torn, Sergio Sahuquillo ha destacat la gratuïtat del servei. El coordinador de Juntes Locals d’AECC ha explicat que aquest servei busca “una major proximitat amb els possibles usuaris. Cal agrair la solidaritat de tota la província de València que permet acostar els recursos a la població”. Sahuquillo ha comentat que hi haurà atenció psicològica individual i grupal, així com atenció social.

Finalment, la psico-oncol·lòga Montiel Chelet ha manifestat que “ha sigut molt important trobar un espai fora de l’àmbit de l’hospital per dos motius: per evitar dificultats en els desplaçaments a València i per un augment en la demanda d’aquest servei que produïa una saturació en quant a la limitació de l’espai físic disponible a l’hospital”. Segons Chelet, l’any passat es produïren al voltant de 1.000 atencions relacionades amb aquest tema.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...