I Jornada Tècnica “Cobertes enjardinades, solució local als episodis de pluges torrencials”

jornada cobertes enjardinades

Aquesta és una de les accions emmarcades dins del programa mediambiental “Tota gota fa corrent” dut a terme per l’associació Interpreta Natura i la Regidoria de Medi Ambient

Xàtiva, 12 de novembre de 2018.- El proper dijous dia 15, la Casa de la Cultura albergarà la I Jornada Tècnica “Cobertes Enjardinades, solució local als episodis de pluges torrencials. Una jornada adreçada especialment a arquitectes tècnics municipals, responsables polítics, promotors urbanístics, enginyers, paisatgistes, estudiants i totes aquelles persones interessades en les infraestructures verdes i en les noves solucions urbanístiques, que està destinada a conscienciar de la importància de millorar la gestió de l’aigua als ambients urbans i a comprometre’ns a humanitzar i naturalitzar els nostres municipis per tal de convertir-los realment en ciutats sostenibles i habitables.

La jornada començarà a les 9:30 amb la recepció dels participants i finalitzarà a les 14:30 amb la visita a una coberta enjardinada de Xàtiva. A l’acte d’apertura hi participaran Francisco Javier Quesada, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Pilar Gimeno, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàtiva, Federico Llorca, d’Interpreta Natura, i Francisco Pérez, director de Paimed.

La primera ponència “Canvi climatic, com seran les pluges a les ciutats? anirà a càrrec de Millan Millan Muñoz, director emèrit del CEAM (Centre d’Estudis Ambientals de la Mediterrània). Seguidament Juan Manuel Borrajo, director de DASOTEC, intervindrà amb la ponència “Pla d’Infraestructures Verdes. Després de la pausa hi haurà dues ponències més: “Projecte E2STORMED a Benaguasil a càrrec de l’Equip Sara Perales, de Green Blue Management; i “Cobertes enjardinades en edificis ja existents , a càrrec de Pablo Navarro, responsable de l’Oficina Tècnica PROJAR.

En acabar, tindrà lloc la taula rodona “Les infraestructures verdes, moda o necessitat real per a tots els municipis?, moderada per Javier de Palacio, de l’Ajuntament de Madrid, en què participaran Gema Roig, de Proyecto Grow Green Valencia, Jose Miguel Benito, arquitecte municipal de Xàtiva i Luis Tejero, de Madrid más Natural.

L’objectiu de la jornada és anar des de la visió més àmplia de la problemàtica climatològica fins a solucions més concretes i específiques que permeten els assistents conèixer el problema real de la gestió d’aigua de pluja a les ciutats i que els permeta descobrir solucions reals adaptables a qualsevol mida de zona urbana.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, que ha valorat molt positivament tant l’execució com el nivell de participació en el programa Tota gota fa corrent, assenyala que “la nostra és una zona de pluges torrencials, el que sovint genera pèrdues, tant materials com personals, i complica la vida a les ciutats. Som conscients de la importància de l’aigua i de que cal millorar la seua gestió per atresorar-ne cada gota. L’assistència a aquesta jornada hauria de ser obligatòria per a totes aquelles persones encarregades de planificar i urbanitzar les nostres ciutats ja que es compartiran coneixements i experiències, i es mostraran algunes solucions a problemes concrets que podem aplicar al nostre territori.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...