La Generalitat subvenciona amb 23.000 € l’adquisició de llibres per a la Biblioteca Municipal de Xàtiva

En 2017 es van fer més de 36.000 préstecs i van passar per les seues sales prop de 92.000 usuaris

Xàtiva, 20 de novembre de 2018.- La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha concedit a la Biblioteca Pública de Xàtiva una subvenció de 22.982 euros per a l’adquisició de material bibliogràfic. En xifres absolutes, és la tercera biblioteca valenciana que més diners rep, sols per darrere d’Alcoi i Almussafes. El criteri de la Conselleria per a la determinació de la quantitat concedida és la inversió en compres de materials que incrementen el fons bibliogràfic de la biblioteca (llibres, dvds, cds i revistes) a càrrec del pressupost propi.

Això vol dir que la Biblioteca de Xàtiva fa tots els anys un esforç pressupostari gran per tal d’oferir als usuaris i usuàries novetats, ampliar i complementar el fons o reposar pèrdues o materials deteriorats o envellits. Vicent Orquín, director de la Biblioteca, ha manifestat que «el volum de la subvenció és un reconeixement a l’especial dedicació de la biblioteca per oferir un fons bibliogràfic ampli i actualitzat. Un reconeixement, d’altra banda, que també s’ha repetit en anys anteriors en què la biblioteca ha estat la cinquena o sisena amb més subvenció».

El creixement del fons bibliogràfic és paral·lel a les xifres d’ús de la Biblioteca de Xàtiva. En 2017 es van fer més de 36.000 préstecs (incloses les descàrregues legals de llibres electrònics) i van passar per les seues sales prop de 92.000 usuaris. És, sens dubte, un dels serveis municipals més demandats per la ciutadania. Alfred Boluda, regidor de Biblioteca, reconeix que «la subvenció de la Conselleria és una molt bona notícia que premia el treball del personal de la Biblioteca, però ens obliga a replantejar a curt termini solucions per a la manca d’espai en la biblioteca, tant per a emmagatzematge com per a sales de consulta i lectura, i de personal per a atendre una demanda creixent i cada vegada més diversificada».

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...