Divendres s’obri Santa Clara al públic per al lliurament de les claus a l’Ajuntament

Amb la celebració d’aquest acte, l’Ajuntament pretén solemnitzar el fet històric de la recuperació de la propietat del monument per a la ciutat

Xàtiva, 18 de desembre de 2018.- El proper divendres 21 de desembre, a les 10 hores, tindrà lloc l’acte públic en què l’Ajuntament de Xàtiva rebrà les claus del Reial Monestir de l’Assumpció. El convent de Santa Clara passarà així a pertànyer al patrimoni municipal de totes i tots els xativins. Es tracta d’una convocatòria oberta i de lliure entrada que se celebrarà en l’església del convent que recau al carrer Montcada.

Amb la celebració d’aquest acte, l’Ajuntament pretén solemnitzar el fet històric de la recuperació de la propietat del monument per a la ciutat, al temps que s’inicia un programa d’activitats que busca donar a conèixer l’immoble a la ciutadania. En l’acte de lliurament de claus participaran l’alcalde Roger Cerdà, el notari de Xàtiva, Luis Miguel Delgado i el secretari de l’Ajuntament, Rafael Pérez. De manera prèvia, s’haurà dut a terme la signatura del contracte de compravenda en les dependències de la notaria. Durant el transcurs de l’acte, l’historiador i arxiver municipal, Isaïes Blesa, farà una breu introducció a la història del convent, a mode de contextualització de la importància d’aquest bé d’interés cultural. L’acte estarà ambientat amb música de corda, amb un quartet format per professors del conservatori Lluís Milà.

L’Ajuntament de Xàtiva ha adquirit el convent de Santa Clara per un preu de 2.050.000 euros a pagar en quatre anualitats. Amb la firma de l’escriptura, es produirà el primer pagament de 500.000 euros, quantitat reservada en el Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix. La destinació de l’immoble és albergar el nou Palau de Justícia de la ciutat, amb una inversió prevista per la Generalitat de 5’8 milions d’euros.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...