La UPCCA sensibilitza l’alumnat de l’IES Josep Ribera sobre l’abús de l’alcohol durant les celebracions nadalenques

Informar, orientar i assessorar és el primer pas per previndre les conseqüències de l’abús d’alcohol

Xàtiva, 18 de desembre de 2018.- La UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) va intervindre el passat dimecres 12 de desembre durant tot el matí a l’IES Josep de Ribera amb l’alumnat de 3º d’ESO per conscienciar-lo dels riscos que implica abusar de l’alcohol, especialment durant l’adolescència, amb motiu de les celebracions nadalenques que estan per vindre.

Durant les xarrades, el psicòleg de la UPCCA va informar sobre les conseqüències reals que l’abús de l’alcohol implica sobre la salut, tant a curt com a llarg termini; a més d’evidenciar que l’alcohol és percebut per la nostra societat com una de les substàncies addictives menys perilloses, causa principal del seu elevat consum tant en joves com en adults.

Atès que molts dels i les joves ja han experimentat amb el seu consum o tenen intenció de fer-ho durant aquestes festes, també se’ls va assessorar sobre com detectar un consum de risc i quines mesures haurien de tenir en compte per reduir al màxim els riscs associats al consum d’alcohol.

Per acabar, es va fer entrega de fullets divulgatius per tal de recordar la informació que s’havia donat a la xerrada.

Recordem a la població de Xàtiva que la UPCCA és un recurs municipal a disposició de qui sol·licite els seus serveis, i s’ubica a la Casa de la Joventut.

Des de la UPCCA desitgem a tota la població de Xàtiva bon nadal i un feliç any nou lliure d’addiccions!

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...