Conservatori celebra la V edició del Curs Suzuki de Violí

El violinista i professor belga de renom internacional Koen Rens serà l’encarregat d’impartir aquesta edició del seminari

Xàtiva, 28 de gener de 2019.- La regidora del Conservatori, Empar Penadés, ha anunciat la V edició del Curs del Mètode Suzuki del “Lluís Milan”. Aquesta és la primera edició del seminari que se celebra des que el Mètode Suzuki de Violí integra l’oferta formativa del Conservatori. El curs tindrà lloc el proper cap de setmana 2 i 3 de febrer al Conservatori Lluís Milan.

La regidora Penadés, que es mostra satisfeta amb la inclusió del Mètode Suzuki de Violí a l’oferta formativa del Conservatori, afirma que “amb aquesta edició està més que consolidada la celebració del seminari anual de Mètode Suzuki de Violí a Xàtiva. A més, ja no es tracta d’una col·laboració del Conservatori, sinó d’una activitat pròpia de la casa que porta a Xàtiva grans professionals i alumnat de fora, i permet la creació de relacions, intercanvis i convivència entre els i les assistents.

En aquesta ocasió el curs comptarà amb el violinista belga de reconegut prestigi internacional Koen Rens. Rens és, des de 2014, director del programa de formació de professors de la Associació Letona del Mètode Suzuki. També és professor del Reial Conservatori de Música d’Anvers, on imparteix un grau en Pedagogia Suzuki. En l’any 2000 va ser nomenat formador de professors de violí per l’Associació Europea del Mètode Suzuki. És professor de violí a l’Acadèmia de Música Món i Dansa a Turnhout, i ha estat convidat a fer conferències a la majora dels països europeus, Sud-àfrica, Estats Units, Canadà i Austràlia. Des de 2005 lidera un programa de formació de professors a Lituània. Ha sigut membre del Quartet Sallien i el Trio Rubens. També és violinista de la Banda Folklòrica Galley Head. I junt amb Wilfried Van Gorp va fundar l’Orquestra de Cambra Suzuki de Bèlgica.

Segons Joan Furió, professor de violí del Conservatori i un dels organitzadors del curs, “Koen Rens és un dels professors més estimats de tota Europa i dels més coneguts al territori espanyol. Rens transmet un positivisme molt motivador i fa que l’activitat musical amb ell siga agradable i plaent. És capaç de captar l’atenció de l’alumnat i mantenir-la durant molt de temps, en unes edats en què mantenir aquesta atenció durant més de 15 minuts és especialment complicat. Les classes amb Rens són sempre molt divertides.

El curs està adreçat a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 14 anys que estan aprenent a tocar el violí, i a professors de violí. Enguany hi ha un total de 105 alumnes inscrits, els 23 alumnes de Suzuki del Lluís Milan, més 82 alumnes de tot arreu de l’estat espanyol. Segons Seo Perucho, professora de violí del Conservatori i organitzadora del curs: Enguany estem especialment satisfets amb la resposta de l’alumnat. Fins i tot hem hagut de tancar les inscripcions abans de finalitzar el termini, perquè ens hem vist desbordats per l’allau de sol·licituds. Sens dubte, Koen Rens ha sigut el nostre millor reclam.

L’alumnat de corda del Conservatori participa gratuïtament en el curs i el de fora paga una inscripció de 50€ si realitza el curs complet, i de 35€ si només assisteix un dia. Les tarifes per al professorat són de 35€ i 25€, respectivament. Les classes seran totes col·lectives i estaran organitzades per edats. També hi haurà xerrades per als pares i per als professors assistents al curs. Aquestes xerrades les faran Koen Rens i Maribel Prats, professora de violí. El seminari finalitzarà diumenge a les 17:30 hores amb un concert a San Agustí, amb entrada gratuïta.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...