L’IVACE SUBVENCIONA EL PUNTS DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS

logo ivace

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial està duent a terme polítiques actives d’estalvi i eficiència energètica en el sector del transport, que contribuïsquen a la reducció del consum d’energia i a la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle associades.


Una de les mesures que s’està potenciant des de la Generalitat per a fer front a aquests problemes és l’impuls de la mobilitat elèctrica, a la recerca de la solució per a donar resposta als elevats nivells de contaminació atmosfèrica local que pateixen bona part de les aglomeracions urbanes, així com les poblacions properes a les grans infraestructures urbanes.


Aquesta actuació s’emmarca dins de l’estratègia de la Comunitat Valenciana en matèria d’estalvi i eficiència energètica en el sector del transport per a l’horitzó 2020 i en el Pla d’impuls del vehicle elèctric i desplegament de la infraestructura de recarrega en al Comunitat Valenciana, que està desenvolupant l’IVACE.


Per Resolució del 15 de gener de 2018 del President de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, es van convocar ajudes per a la instal·lació d’infraestructures de recarrega per a vehicles elèctrics, amb càrrec al pressupost de l’exercici 2018 i mitjançant aquesta resolució es pretén incorporar un incentiu econòmic que anime a les entitats i empreses a implantar estacions de recarrega de vehicles elèctrics que contribuïsquen a millorar la qualitat ambientes de les ciutats.

Per açò des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Xàtiva, s’ha sol·licitat ajudes a l’IVACE per a la instal·lació d’estacions recarrega per a vehicles elèctrics , a través de les actuacions encaminades a complir els compromisos internacionals en matèria d’estalvi, diversificació energètica i respecte al medi ambient, amb càrrec al pressupost de l’exercici 20018, havent-se concedit a l’Ajuntament dues subvencions, per la qual cosa s’han instal·lat dos punts de recarrega en l’Estació d’Autobusos i dos punts de recarrega en el Pàrquing Públic de la Plaça de la Bassa. Per a l’Estació d’Autobusos s’ha rebut una subvenció de 3.180 euros i per a la Plaça de la Bassa 3.200 euros

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...