Xàtiva concedeix la Medalla al sacrifici en l’exercici del Deure amb categoria d’Or al Policia Local Alfred Soler Carbó a títol pòstum

Imatge: Estudio Federico

L’agent a qui se li atorga aquesta distinció va perdre la vida el passat novembre després de què patira un infart cerebral en acte de servei

Xàtiva, 14 de febrer de 2019.- Hui, a la Comissió de Foment de l’Ajuntament de Xàtiva, s’ha donat compte -i s’ha dictaminat favorable per unanimitat dels membres d’aquesta Comissió- de l’informe proposta per a la Concessió de la Medalla al sacrifici en l’exercici del Deure, amb categoria d’or, a l’agent de la Policia Local Alfredo Soler Carbó.

L’agent Alfred Soler va patir una indisposició el passat 18 d’octubre mentre estava treballant al servei de Base de la Policia Local, i va ser requerit per l’oficial del servei perquè s’absentara del mateix o que acudira al Centre de Salut, rebutjant el mateix ambdues opcions i romanent en el seu lloc de treball. Varen ser uns minuts més tard quan l’oficial de servei va tornar a la Base i, veient que s’agreujava la seua indisposició, l’agent va ser traslladat per una cotxe patrulla al Centre de Salut sent transportat en posterioritat a l’hospital on se li va diagnosticar un infart cerebral. Després de romandre ingressat en estat molt greu en la UCI, l’agent Alfred Soler Carbó va perdre la vida el 7 de novembre.

Degut a «l’alt grau de professionalitat de l’agent pel seu treball, quedant més que demostrat, malgrat trobant-se indisposat pretenia continuar treballant per a no alterar o perjudicar el servei, sense ser conscient de la gravetat del seu estat de salut» tal i com reflexa l’informe proposta, i qualificant-se el fet com a a accident de laboral per el departament de Recursos Humans de l’Ajuntament de Xàtiva i per la Mútua d’Accidents de Treball Unión de Mutuas, i per tant mort en acte de servei, s’ha concedit aquesta distinció a l’agent de la Policia Local Alfred Soler, en base al vigent Reglament sobre Recompenses i Distincions de la Policia Local de Xàtiva i del Decret de la Generalitat Valenciana que regula la Norma Marc dels Cossos de la Policia de la Comunitat Valenciana.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...