La Torrassa de Llevant de Xàtiva es converteix en un observatori d’aus i naturalesa local

Aquest bé municipal i patrimonial va ser cedit a les associacions Bosc Primigeni Xàtiva i Societat Valenciana d’Ornitologia SVO-La Costera per a usos mediambientals

Xàtiva, 21 de març de 2019.- La Torrassa de Llevant del Castell de Xàtiva, ubicada al carrer Carners, 65 i 67, obrirà aquest dissabte 23 de març les seues portes com a observatori d’aus i naturalesa local a través de les associacions “Bosc Primigeni Xàtiva” i “Societat Valenciana d’Ornitologia SVO-La Costera”, a les quals el passat any se’ls va cedir l’ús del bé immoble municipal amb la qualificació de bé patrimonial per part de la Regidoria de Medi Ambient per a usos mediambientals.

Les dues associacions s’ocuparan de la conservació, el manteniment i la neteja de l’immoble durant els quatre anys que, en principi, durarà el conveni de cessió. Les dues primeres plantes de l’immoble estaran destinades a albergar una exposició d’aus locals que s’obrirà al públic de manera gratuïta el primer i el tercer dissabte de cada mes de 10 a 14 hores; mentre que la tercera planta està destinada a l’ús propi de les associacions.

Amb aquesta obertura, fruit de la cessió municipal, el consistori pretén donar resposta a les diverses peticions rebudes a la Regidoria per part de les associacions veïnals interessades en aquest immoble.

A més d’atorgar-li un bon ús, l’obertura per part de les respectives associacions de la Torrassa de Llevant ajudarà a preservar el valuós patrimoni de la ciutat, i a facilitar i fer més visible la tasca de les associacions naturalistes a Xàtiva que treballen per posar en valor el nostre entorn natural.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...