Xàtiva acceptarà demà la delegació de competències per a la construcció del nou aulari del Josep de Ribera

La ciutat acumula 7’5 milions € d’inversió en infraestructures educatives gràcies al Pla Edificant

Xàtiva, 29 de març de 2019.- El plenari de demà dissabte contindrà un nou tràmit del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. La previsió és que el plenari acabe validant l’acceptació de la proposta de resolució del Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzá, de la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives a l’Ajuntament de Xàtiva per la construcció del nou aulari previst a l’IES Josep de Ribera.

La inversió superarà els 1´25 milions d’euros i suposarà la construcció d’un aulari de tres plantes, amb 6 aules grans, 3 aules petites, serveis i una ampliació de l’actual menjador de l’institut. Serà un edifici lineal, de 787 metres quadrats en total, amb dos accessos des de l’exterior, que estarà connectat amb la resta del complexe per la seua planta superior i que limitarà amb el camp de futbol municipal La Murta. Amb aquesta actuació, el comput d’inversions a Xàtiva del Pla Edificant arribarà als 7’5 milions d’euros.

La regidora d’Educació, Amor Amorós, en el plenari del 7 d’octubre, va explicar que aquesta obra compta amb una memòria tècnica redactada des de 2006. Amorós va informar al plenari que l’arquitecte municipal preveu que el projecte del nou edifici actualitzarà la seua execució a la normativa en vigor. La regidora va desgranar que el cost de l’obra es repartirà en dues anualitats, a raó de 436.000 euros en 2019 i 817.000 euros en 2020.

Les inversions del Pla Edificant previstes a Xàtiva aboca un comput global de 7’5 milions € d’inversió en millora de centres educatius de la ciutat, amb els 5’7 milions € del nou CEEP Pla de la Mesquita, els 200.000 € de l’Attilio Bruschetti i els 300.000 € del Teresa Coloma, sumats al pressupost del Ribera. Aquesta actuació arriba 20 anys després de la darrera reforma a l’IES Josep de Ribera. El nou aulari donarà resposta a les necessitats d’espai dels més de 1.000 alumnes que ha d’atendre l’institut més antic de la ciutat.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...