Xàtiva estrena una plataforma de pagament a la seua web per als tributs municipals

La mesura suposa un clar avanç en l’administració electrònica de l’Ajuntament

Xàtiva, 24 d’abril de 2019.- Des de hui, els tributs i taxes municipals de Xàtiva es poden pagar des del web de l’Ajuntament, entrant des de la pàgina d’inici i prement en l’apartat Autoliquidacions o, directament, introduint la url https://applicationhome.es/autoliquidaciones_xativa/portada. La mesura suposa un avanç important en la implantació de l’administració electrònica en l’Ajuntament de Xàtiva.

L’impost sobre vehicles de tracció mecànica, la taxa del cementeri, els casaments al castell, certificats, llicències, guals, l’aigua i la majoria dels tributs i taxes municipals es poden pagar des de hui amb aquest nou servei municipal, que s’implanta en una primera fase i que està previst que incloga tots els tributs i taxes que emet l’Ajuntament a curt termini. Simplement, cal omplir els models d’autoliquidació mitjançant el formulari online del tribut corresponent. Una vegada omplert el formulari, es podrà realitzar el pagament a través de la passarel·la electrònica de pagaments, mitjançant targeta de crèdit. També hi ha l’opció tradicional d’imprimir el formulari i acudir a qualsevol de les entitats bancàries col·laboradores per a realitzar el pagament.

L’autoliquidació serà objecte de comprovació per part dels serveis corresponents de l’Ajuntament, podent donar lloc a una regularització de la mateixa en el cas que siga incorrecta. En cas de recórrer a la impressió del formulari, cal complir dos requisits. D’una banda, cal tenir instal·lat a l’ordinador el programa Adobe Acrobat Reader, ja que el model d’autoliquidació s’imprimeix en format PDF. No obstant això, la plataforma ofereix un enllaç a la descàrrega d’aquest programa. I d’altra banda, per poder accedir a la impressió de l’autoliquidació, l’ordinador hauria de tenir habilitades les finestres emergents al seu navegador.

Aquesta plataforma de pagament es desenvolupa en el marc de les ordenances municipals relatives a l’administració electrònica i les de caràcter fiscal, que regulen la realització dels tràmits i procediments administratius incorporats per a la seua tramitació electrònica i el pagament de tributs municipals. Per la seua banda, la legislació vigent estableix, en diferents normatives, una sèrie d’obligacions de les administracions públiques per tal de garantir el dret dels ciutadans a relacionar-se electrònicament amb les mateixes.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...