El grup de pintors a l’Aire Lliure recorden a Mompó Roca

La mostra es podrà visitar a la Casa de la Cultura de Xàtiva fins el 31 de juliol

Xàtiva, 4 de juliol de 2019.- El grup de pintors l’Aire Lliure recorda a l’artista Alfredo Mompó Roca en una exposició col·lectiva que serveix d’homenatge al gran treball artístic que aquest va realitzar al llarg de la seua vida.

La mostra, que romandrà oberta des d’aquest dimecres 4 de juliol fins el proper 31 de juliol a la Sala d’Exposicions ubicada a la primera planta de la Casa de la Cultura de Xàtiva repassa algunes obres del pintor xativí, les quals estan marcades per la lluminositat i el color de les terres valencianes en les quals projecta els seus coneixements artístics cap a les noves generacions. Les seues creacions transmeten humanitat, romanticisme i encant mitjançant escenes costumistes o marines, figures i nus femenins entre altres. Aquestes obres han recorregut les galeries de tot el territori valencià i de nombroses ciutats d’Europa.

A més, aquesta exposició col·lectiva servirà per mostrar els coneixements i tècniques que el pintor va aportar al camp de les arts plàstiques.

Mompó Roca, un impressionista de prestigi influència en el món de l’art pictòric de Xàtiva

Alfredo Mompó Roca (Xàtiva, 1935 – 2018) ha estat un dels pintors valencians més importants adscrit a l’estil impressionista valencià i un dels pintors xativins de major prestigi i influència als moviments pictòrics de la ciutat.

Va començar la seua trajectòria artística al costat del seu pare qui va ser escultor, i la seua iniciació es realitza sota la seua tutela. Més tard, entra a l’Escola de dibuix de Francisco Climent. La influència d’aquest mestre i els quadres que contempla a casa, dels pintors locals Lajara i Perales, desperten un interès que decidiran la seua vocació. És llavors quan realitzarà el seu primer contacte amb el paisatge.

Poc després d’haver començat a experimentar el dibuix al natural ingressa a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles de València, obtenint nombrosos premis. Acaba la carrera obtenint el títol de Professor de dibuix.

El 1955 realitzarà nombrosos estudis dels mestres clàssics, així com els mestres contemporanis. En aquest període pinta les obres d’estil expressionista com Las chabolas, Muchacha con caballo, Alpargatas y margaritas, etc; totes en col·leccions particulars. El 1957 torna a Xàtiva, on es farà càrrec de la plaça de Professor de dibuix, a l’Escola de Formació Professional, iniciant la seua carrera docent.

Les seues obres estan marcades per la lluminositat i el color de les terres valencianes, en elles projecta els seus coneixements artístics cap a les noves generacions. Les creacions transmeten humanitat, romanticisme i encant mitjançant escenes costumistes o marines, figures i nus femenins entre d’altres. Aquestes obres han recorregut les galeries de tot el País Valencià i de nombroses ciutats d’Europa.

Les seues grans obres representen escenes costumistes valencianes, preses del natural als camps que envolten la ciutat de Xàtiva; una col·lecció que ens transmet moments quotidians de la vida campestre valenciana, bastant similars a aquells que plasmaran a principis del segle XX Joaquín Sorolla i els seus contemporanis.

Cartell BX

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...