Xàtiva rep una subvenció de la Generalitat per un projecte de Participació Ciutadana

Xàtiva rep una subvenció de la Generalitat per un projecte de Participació Ciutadana

Aquesta subvenció ha servit de motor per posar en marxa l’Escola Ciutadana «Toni Cabezón» i realitzar diversos projectes d’educació i investigació

Xàtiva, 10 de juliol de 2019.- La subvenció que ha rebut l’Ajuntament per part de la Generalitat es tracta d’una ajuda de 5.000€ per al foment de participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública des de les entitats locals, i la proposta presentada des de la Regidoria de Participació Ciutadana de Xàtiva ha contat amb una de les màximes puntuacions autonòmiques. Aquesta subvenció ha sigut concedida per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

El projecte presentat ha segut recompensat per part de l’administració autonòmica amb 5000€, quantitat que representa la financiació màxima d’aquesta convocatòria. D’aquesta manera la conselleria reconeix el treball realitzat per part de l’Ajuntament de Xàtiva en relació al foment de la Participació Ciutadana. En concret les tres accions desenvolupades per Xàtiva han segut la posada en marxa de l’Escola Ciutadana «Toni Cabezón», el projecte d’Educació per a la Participació a centres de secundària «Crean Futur» i el projecte d’investigació dels consells sectorials de Participació conjuntament amb la Universitat de València.

Xàtiva va sol·licitar la subvenció de la Modalitat I d’aquesta convocatòria que té com a objecte el «foment de la participació i l’enfortiment associatiu». En aquesta modalitat els aspectes del projecte tinguts en compte per part de la Conselleria han segut, la qualitat tècnica, la planificació de processos de participació, la transversalitat i treball interdepartamental municipal, l’avaluació i seguiment i als tots ells on Xàtiva ha aconseguit unes molt bones puntuacions.

Per a la Regidora de Participació Lena Baraza, una tasca bàsica i indispensable per a les diferents administracions i mes concretament per a l’Ajuntament és fomentar l’educació per a la participació des de les diferents franges d’edat. A les polítiques portades a terme en aquesta matèria a la nostra ciutat, hem pogut veure que aquesta ha sigut una prioritat, no solament a desenvolupar-la en joves, com hem vist amb el projecte «Creant Futur», sinó també amb els adults amb l’escola de Participació Toni Cabezón. Per a la regidora Lena Baraza, el significat d’invertir en educació per a la participació és crear societat, ciutadania i treball conjunt i cooperatiu.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...