Turisme Comunitat Valenciana subvenciona l’espai Borja amb 30.000 euros més

L’espai Borja comptarà amb panells gràfics de gran format i pantalles TouchSreen amb monitor per poder explorar els recursos disponibles

Xàtiva, 8 d’agost de 2019.- La ciutat de Xàtiva ha rebut una subvenció de 30.734 euros de Turisme Comunitat Valenciana per a l’equipament del Centre d’Interpretació Borja, amb el que ja són 165.762,28 euros els rebuts per la nostra ciutat en 2019 per part d’aquesta agència de la Generalitat Valenciana.

Aquest projecte s’engloba en les subvencions que Turisme Comunitat Valenciana concedeix per al finançament de projectes d’inversió que tenen com a objecte la millora de competitivitat de les destinacions turístiques de la CV a través de la modernització i posada en valor dels seus recursos, la millora de les estructures de la xarxa Tourist info, la senyalització turística, la millora de gestió ambiental dels recursos i serveis turístics i la inversió en tecnologia.

En el nostre cas el projecte definit tracta de realitzar la inversió necessària per a la creació d’un espai interpretatiu dels Borja, posant en valor un espai emblemàtic com és l’antiga capella de l’Hospital Real, per a la millora de l’equipament cultural i contribuir a la millora competitiva de la destinació a través de la modernització i posada en valor dels seus recursos i serveis turístics.

Aquest nou espai expositiu permetrà als visitants conèixer la importància històrica de Xàtiva, bressol dels papes pertanyents una de les famílies més universals del Renaixement, els Borja, i contextualitzar la visita al centre històric de la localitat posant en valor els recursos turístics del municipi relacionats amb aquesta insigne família.

Es tracta d’un innovador projecte que comptarà amb les noves tecnologies per a mostrar al visitant els moments més importants de l’inici del Renaixement vinculats als Borja així com conèixer els secrets la família valenciana més universal. S’utilitzaran per a això panells gràfics de gran format que contindran tota la informació d’interès, il·luminació LED regulable de fins a 35.000 hores d’autonomia generant un ambient acollidor, pantalles amb resolució Full HD i panells gràfics TouchScreen amb monitor integrat perquè el visitant puga interactuar i explorar els diferents recursos. A més també hi haurà narració en castellà i en valencià ampliable a altres idiomes en relació al grau d’èxit del projecte. Per tant es tracta d’una exposició que combina una màxima qualitat tant visual com sonora i a l’abast de tots, perquè es garantirà l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o limitació sensorial.

El nou Espai Borja oferirà una visió global de la història de la família vinculada a la ciutat Xàtiva, abastant aspectes que van des de la cultura a la gastronomia, passant per les representacions artístiques o la història. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Xàtiva és una nova aposta per posar en valor la localitat com a destinació turística, així com el seu enorme patrimoni històric, arquitectònic, cultural i gastronòmic vinculat a la família Borja.

A part d’aquesta subvenció inclosa al programa 1 dels projectes subvencionables de Turisme Comunitat Valenciana, també s’han concedit 80.000,00€ mitjançant signatura d’un conveni de col·laboració per a la realització d’actuacions de promoció de la ruta turística de la família Borja.

D’altra banda, Turisme Comunitat Valenciana ha concedit dues subvencions més a la ciutat. La primera d’elles destinada a l’impuls a la imatge de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, dotada de 14.821 euros en concepte de publicitat i difusió i part de l’organització de Nits al Castell. La segona subvenció està destinada al suport de la prestació de serveis turístics, dotada de 40.207 euros en concepte de sous i salaris dels informadors turístics que té contractat l’Ajuntament.

Coincidència amb efemèrides borgianes

La notícia coincideix amb la celebració de l’efemèride del 527 aniversari de l’elecció de Roderic de Borja coma a papa Alexandre VIè, que va tenir lloc l’11 d’agost de 1492. Roderic de Borja ha estat el valencià més influent en la Història universal. Malgrat la llegenda negra, Alexandre VIè fou la figura més destacada de la seua nissaga, un príncep del Renaixement impulsor de les arts i amb una gran influència política que manté la seua empremta fins a l’actualitat. Les seues Butles Alexandrines determinaren el repartiment de la conquesta d’Amèrica entre Espanya i Portugal. Encara hui a Roma, la ciutat eterna, hom pot resseguir la petjada de Roderic en llocs com els apartaments Borja al Vaticà i altres nombrosos indrets vinculats a la història de la família valenciana més universal.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...