La III «Bicicletada» ompli els carrers de Xàtiva per reivindicar la bicicleta com a mitjà de transport

Més de 500 alumnes dels diferents centres escolars han participat de l’activitat

Xàtiva, 27 de setembre de 2019.- Xàtiva ha albergat aquest matí la tercera edició de la «Bicicletada», organitzada pel Departament d’Educació Viària amb motiu de la celebració de la Setmana de la Mobilitat.

Si bé l’activitat estava prevista per al passat divendres 20 de setembre, les inclemències meteorològiques van obligar a ajornar la cita, que consta d’un passeig amb bici per tots els centres escolars, on es va arreplegant als alumnes participants per a posteriorment tornar-los al seu col·legi. L’activitat ha començat a la plaça Sant Pere i ha finalitzat a l’Albereda Jaume I.

En l’activitat, organitzada per fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport entre els joves, han participat els alumnes d’educació especial, així com els de 5º i 6º de primària i de 1er i 2on d’ESO dels centres educatius de Xàtiva. En total han participat més de 500 alumnes dels centres Attilio Bruschetti, Inmaculada, Gozalbes Vera, Claret, Jacint Castanyeda, Martínez Bellver, Nostra Senyora de la Seu, Aspromivise i Pla de la Mesquita.

«Aquesta bicicletada ha estat tot un èxit de participació, i en ella els i les escolars ixen al carrer per reivindicar una ciutat més saludable», ha destacat el regidor de Mobilitat Juan Giner, qui ha afegit també que l’activitat ha coincidit amb la jornada de reivindicació contra el canvi climàtic.

Per la seua part, el responsable del departament de Seguretat Viària, Arturo Tormo, ha explicat que «l’objectiu és conscienciar als joves de que la bicicleta és un bon mitjà de transport per a desplaçar-se, saludable, barat i respectuós amb el medi ambient». A més a més, també ha volgut agrair la participació a tots els centres educatius participants, professorat «i per descomptat als verdaders protagonistes, que són els xiquets i les xiquetes que omplin els carrers».Xàtiva

 

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...