La Casa de les Dones alberga demà una xerrada sobre el feminisme gitano

El divendres es constituirà el Consell de les Dones de Xàtiva

Xàtiva, 15 d’octubre de 2019.- La Casa de les Dones de Xàtiva ha programat per a demà dimecres 16 d’octubre una xerrada sobre el feminisme gitano a càrrec de Silvia Agüero Fernández, que tindrà lloc a partir de les 19 de la vesprada.

La cita girarà en torn a una reflexió de la pròpia Agüero, qui ha explicat que «ser gitana és una honra als meus ancestres, a les dones gitanes de Saragossa, a la meua àvia i a la meua sogra». Segons l’autora, el que es pretén és «gitanitzar el món explicant què és l’antigitanisme i com es manifesta actualment».

El feminisme gitano (o romaní) fa referència al moviment feminista reivindicat per diferents cultures i societats, les quals busquen un fi comú basat en la igualtat de gènere, la lluita contra les desigualtats socials i la defensa de la integració de la dona en diferents àmbits de la societat.

A més a més, aquest divendres 18 d’octubre tindrà lloc també a la Casa de les Dones de Xàtiva la constitució de l’òrgan municipal del Consell de les Dones, l’objectiu del qual és visibilitzar a les dones a les polítiques públiques. L’aprovació de la constitució d’aquest Consell es va produir en el passat plenari municipal.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...