Xàtiva acollirà el 26 d’octubre el partit classificatori per al Mundial de Rugby League entre Espanya i Irlanda

La cita tindrà lloc a les 17 de la vesprada al poliesportiu de Les Pereres

Xàtiva, 16 d’octubre de 2019.- El poliesportiu de les Pereres de Xàtiva acollirà el proper dissabte 26 d’octubre, a les 17 de la vesprada, el partit de classificació per al Mundial de Rugby League de 2021 que enfrontarà a Espanya i Irlanda. La cita s’ha presentat hui a l’Ajuntament de Xàtiva amb la presència del regidor d’Esports Pedro Aldavero, el president d’Espanya Rugby League Tony Palacios i el vicepresident Aitor Dávila.

«Aquest serà un esdeveniment molt important per a la nostra ciutat, ja que per primera vegada acollim un partit de rugby d’aquesta transcendència», ha explicat Aldavero, qui ha convidat a la gent a acudir perquè «es tracta de dos grans seleccions en un esport emergent, que de segur que atrau a un gran nombre d’aficionats».

El president d’Espanya Rugby League ha destacat en primer lloc el paper de l’equip de rugby de la ciutat, Xàtiva Roosters i ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament perquè «des del primer minut que vam plantejar la possibilitat de realitzar ací el partit hem obtingut plena predisposició, i per a nosaltres és important disposar d’un camp de Rugby League».

«Portem molt de temps treballant per poder aconseguir simplement poder jugar una classificació per al Mundial, i per això aquest partit és tan important per a nosaltres. Som una selecció molt jove, amb sols sis anys de vida, però tenim un bon bagatge», ha explicat Palacios. Es tracta de la segona vegada que la selecció espanyola tracta de classificar-se, i ho farà de nou davant la selecció irlandesa. «És un gran equip, històricament mundialista. Quasi la totalitat dels seus jugadors són professionals mentre que a Espanya combinem jugadors semiprofessionals amb altres amateur. No obstant, encarem el partit i la classificació amb molta il·lusió», ha afegit el president d’Espanya Rugby League.

El Rugby League, en el que participen tretze jugadors, és diferent al rugby més extens, en el que es disposa de quinze. «Aquest és un esport molt espectacular, i amb uns valors que pretenem portar també als és joves a través dels col·legis».

El vicepresident d’España Rugby League, Aitor Dávila, ha explicat per la seua part que «Irlanda és una de les millors seleccions que hi ha a nivell continental, pel que serà un partit molt complicat. Estem cridant a les portes d’una Copa del món i juguen els millors jugadors». Dávila ha explicat que Espanya presenta «el millor equip que hem tingut fins a la data de hui, amb un bon nombre de professionals, molts d’ells jugant a lligues professionals de països com França o Anglaterra», pel que tractaran de donar la campanada.

L’equip espanyol entrenarà al camp del Poliesportiu Municipal el dijous i divendres de la propera setmana, a partir de les 19 de la vesprada, mentre que la selecció irlandesa entrenarà el divendres a les 17 de la vesprada, ja que aplegarà a Xàtiva durant el matí.

Es tracta del primer partit classificatori d’un grup que ha enquadrat a ambdues seleccions junt a la selecció italiana. Espanya viatjarà posteriorment fins a terres italianes per disputar el segon partit del grup el proper dissabte 2 de novembre.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...