Sanitat recomana la vacunació contra la grip

Majors, malalts crònics, embarassades i xiquets d’entre 6 mesos i 2 anys, entre la població de risc

Xàtiva, 7 de novembre de 2019.- El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva, José Vicente Benavent, ha fet una crida a la població per tal d’instar-la a la vacunació contra la grip, coincidint amb la campanya de vacunació contra aquesta malaltia d’origen víric. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d’octubre i novembre.

La vacunació antigripal està especialment indicada per a les persones amb un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també per als professionals de la salut. La població de risc agrupa a persones de seixanta anys o més, embarassades, xiquetes i xiquets d’entre 6 mesos i 2 anys i malalts crònics. Aquestes persones poden rebre la vacuna gratuïtament al seu centre de salut.

No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l’efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres malalties freqüents en l’època de la vacunació. En qualsevol cas, la immunització no és completa fins transcorreguts de 7 a 14 dies des de la data de vacunació.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...