El centre de Benestar Social «La Placeta» alberga un Curs de cuidadors no professionals

Constarà de huit sessions i finalitzarà el proper 19 de desembre

Xàtiva, 26 de novembre de 2019.- Aquest dimarts ha començat al centre de Benestar Social «La Placeta» un nou curs del Servei de Dependència destinat a cuidadors no professionals de persones dependents reconegudes per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en el que participen un total de vint persones.

La regidora de Benestar Social de Xàtiva, i primera tinent d’alcalde, Xelo Angulo, ha donat la benvinguda als participants d’aquest curs necessari per a poder ser cuidador, que consta de huit sessions que es realitzaran els dimarts i dijous de 10 del matí a 13 del migdia, finalitzant el proper 19 de desembre.

Els objectius de l’acció formativa són facilitar uns coneixements bàsics a les persones cuidadores per a millorar l’atenció sociosanitària de les persones en situació de dependència, a més de promoure que s’apliquen els procediments i estratègies més adequades per a mantenir i millorar l’autonomia personal de les persones dependents. Altres objectius que es busquen són informar i orientar sobre els recursos sociosanitaris més adequats i impulsar el reconeixement social de les persones cuidadores, afavorint una orientació per a una futura integració en el mercat laboral.

En les diferents classes participaran diversos professionals com alguns membres del Servei d’Atenció a la Dependència de Benestar Social de Xàtiva, la psicòloga, l’assessora jurídica de l’Equip Social Basi i l’auxiliar del servei d’ajuda a domicili, a més de comptar amb altres recursos externs com ara un professional del sector de l’Ortopèdia o una infermera del centre de salut d’Ausiàs March de Xàtiva.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...