Les falles de Xàtiva estrenen un nou acte amb els «autos bojos», que substitueixen al ral·li faller

La regidora de Falles Maria Beltrán ha informat també que s’amplia l’horari del Museu Faller

Xàtiva, 6 de febrer 2020.- Aquesta vesprada s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva l’acte dels «autos bojos», una nova cita al calendari faller que ve a substituir el ral·li humorístic que venia desenvolupant-se des de ja fa alguns anys. En aquesta presentació han estat presents la regidora de Falles Maria Beltrán i el president de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús González.

El circuit en el que es desenvoluparà l’activitat, que comptarà amb totes les mesures de seguretat i amb servei d’ambulància, començarà a la font dels vint-i-cinc dolls i finalitzarà a Plaça Espanya. La Plaça mantindrà un carril pel que poder circular, mentre que tampoc es tallarà l’accés a la Plaça Sant Pere, que podran fer servir els vehicles procedents de Bixquert.

«Ens vam reunir amb la Policia Local per tal de decidir la millor ubicació, afectant el menys possible al tràfic rodat i a la ciutadania. Ens va agradar aquest punt que ens proposaren i creguem que és una bona decisió la que han pres les comissions de Xàtiva, que van ser les que van decidir aquest canvi», ha expressat la regidora de Falles Maria Beltrán.

Segons la Junta Local Fallera, s’espera que participen una desena de vehicles d’aquest nou acte, els quals hauran de tenir un mínim de tres rodes, funcionar per la seua pròpia inèrcia i tenir sistemes de frens. Els integrants del vehicle hauran de portar casc, guants i altres elements de seguretat com colzeres i genolleres.

«El ral·li tal i com el coneixíem estava perdent força i cada vegada eixien menys cotxes, sent quasi la totalitat de lloguer. No tenia sentit i s’havia perdut l’essència de la cita, amb molta gent a les demarcacions de les comissions però molt poca participant, pel que havíem de pensar en canviar l’acte», ha explicat el president de la Junta Local Fallera Jesús González, qui ha afegit que «s’ha estudiat la manera de portar a terme aquesta novetat, i esperem que amb el pas dels anys vaja augmentant el nombre de participants. La ubicació té una pendent suficient per a dur a terme la prova, i en les properes edicions tractarem de millorar-ho».

Les proves començaran a les 11:30 del matí, encara que abans hi haurà una presentació per part dels equips participants, que seran d’un màxim de quatre persones per vehicle, encara que cap la possibilitat de que el nombre de gent implicada siga major. Hi haurà premis a la millor disfressa, la millor comparsa, al millor vehicle i al vehicle més ràpid, que s’atorgaran durant la setmana fallera.

S’amplia l’horari del Museu Faller

La regidora de Falles Maria Beltrán ha informat també que, des d’aquesta setmana, s’ha ampliat l’horari del Museu Faller.

El museu romandrà obert de dimecres a diumenge. Els dimecres i dijous l’horari serà de 10 del matí a 14 de la vesprada, mentre que els divendres serà de 10h a 14h i de 17 a 19 de la vesprada. El cap de setmana estarà obert de’11 del matí a 14 de la vesprada i de 17 a 19 de la vesprada.

«Vam estar pensant quin podria ser l’horari més idoni, perquè aquest museu faller ha de formar part també de l’oferta turística de Xàtiva. Obrir-lo en cap de setmana era important, perquè és quan més visitants rep la nostra ciutat, i per això esperem que augmenten les visites i la seua difusió», ha manifestat Maria Beltrán.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...