L’edició 2020 de la Mitja Marató de Xàtiva bat el rècord de participants amb més de 1.560 inscripcions

La cursa comptarà amb un nou recorregut, que serà més urbà

Xàtiva, 14 de febrer 2020.- Aquest migdia s’ha presentat a la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva la XVI edició de la Mitja Marató de Xàtiva del proper diumenge 23 de febrer, en un acte al que han assistit el regidor d’Esports Pedro Aldavero, el president del club Ajos Xàtiva Vicent Lluch i el responsable de la prova Salvador Pérez.

Les inscripcions per a l’edició d’aquest 2020 es van tancar el passat diumenge, més d’una setmana abans del previst, amb un rècord d’inscrits amb més de 1.560 corredors, uns quatre-cents més que en la darrera edició de 2019. «Estem molt satisfets per la organització d’aquesta edició, tant pels inscrits com pels col·laboradors. Volem animar a la gent a veure la carrera i sobretot que ens disculpe les molèsties que pugam ocasionar eixe dia», ha explicat el president del Club Ajos Xàtiva Vicent Lluch.

Hi ha vora dos-cents inscrits de Xàtiva, mentre altres ciutats també aporten un gran nombre de participants com Gandia (150) o València (130). També acudiran corredors de la zona de Castalla i Onil, d’Alcoi, d’Algemesí, de Carcaixent, d’Alacant o fins i tot de Madrid, Barcelona, Albacete o Cantàbria. El responsable de la prova, Salvador Pérez, ha explicat per la seua part que «aquest any hem fet un gran esforç de visibilitat de la carrera a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació, que abans no es feia, el que pot haver provocat aquest increment d’inscripcions».

A més a més, la carrera comptarà amb un nou recorregut, que la farà més urbana. S’elimina la part de la carretera del Genovés i s’inclou el pas pel carrer la Reina. El nou circuit no ha estat homologat oficialment per manca de temps. «També volem saber les i opinions dels corredors abans de fer la despesa per aconseguir la homologació dels propers set anys, encara que hem fet un treball exhaustiu de mesura per a que siga el més exacte possible», ha manifestat el president del club Ajos Xàtiva Vicent Lluch.

La cita comptarà amb més de 200 voluntaris repartits entre l’avituallament (als kilòmetres 5 i 15), l’eixida i la meta i el tall de carrers; i els corredors seran obsequiats amb una extensa bossa de productes entre els que destaquen una samarreta tècnica i una motxilla-sabater de la marca Luanvi.

«Aquesta és una de les carreres més emblemàtiques de la nostra ciutat. La participació puja quasi un 40%, el que demostra la qualitat de la prova. Vull animar al club Ajos Xàtiva a seguir amb aquesta dinàmica, i també als veïns i veïnes de la ciutat per a que isquen al carrer a recolzar als participants i a gaudir de la cursa», ha manifestat el regidor d’Esports Pedro Aldavero».

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...