L’homenatge a les víctimes del bombardeig tanca diumenge la programació «Record permanent»

Hui i demà hi haurà teatre a l’Espai Cultural Sant Domènec amb la representació de «Pedro y el capitán», amb textos de Mario Benedetti

Xàtiva, 14 de febrer 2020.- L’Ajuntament de Xàtiva commemorarà aquest diumenge 16 de febrer el 81º aniversari del bombardeig de l’estació de tren de la ciutat, que va tindre lloc el 12 de febrer de l’any 1939 deixant 145 víctimes i més de dos-cents ferits segons les dades oficials.

La jornada començarà amb una recepció oficial a la Consellera de Participació Rosa Pérez Garijo i als familiars de les víctimes del bombardeig, que tindrà lloc a les 11 del matí al saló de Plens de l’Ajuntament de Xàtiva, per a desplaçar-se posteriorment cap a la Plaça de l’Estació on tindrà lloc a les 12 del migdia lhomenatge a les víctimes del bombardeig, i on hi haurà 300 cadires disposades per al públic.

Per a aquest acte commemoratiu han confirmat l’assistència els familiars d’algunes víctimes del bombardeig, com van ser Estanislao Sanchis Peris (Canals), Bienvenida Bataller Bellot (Xàtiva), Miguel Martí Alepuz (Beniparrell), Valentín Sánchez Díaz (Mira-Cuenca) i Filomena Aviñó Chulià (Xàtiva); a més de la Secretària Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica Belén Cardona, i la Directora General de Cooperació Xelo Angulo.

La cita comptarà amb peces musicals interpretades per la Societat Musical La Nova de Xàtiva i balls a càrrec del grup «Cos i ànima». Es realitzarà la lectura d’un manifest a càrrec d’un representant de les víctimes i un representant del Consell de la Joventut de Xàtiva i es lliuraran tres corones de llorer als peus de l’Aixopluc, el monument-homenatge a les víctimes del bombardeig. El públic assistent que així ho desitge també podrà fer la corresponen ofrena, ja que hi haurà disposades roses per a tal fi.

Teatre

Abans de cloure diumenge els actes de la programació «Record Permanent» de la regidoria de Memòria Històrica hi haurà una altra cita, en aquest cas teatral, que es dividirà en dos jornades.

L’Espai Cultural de Sant Domènec acull hui divendres i demà dissabte la representació de «Pedro y el capitán», obra de Mario Benedetti escrita en 1979 per parlar de la tortura a la dictadura, interpretada per la companyia de Row de Rowans S.L. Hui divendres hi haurà un passe a les 20h, mentre que demà es podrà gaudir de l’espectacle en dues sessions a les 20h i a les 23h. Les entrades per als diferents passes estan ja exhaurides.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...