S’inicien les obres d’interconnexió de col·lectors a la plaça Espanyoleto

L’operació suposarà una inversió de 20.000 euros amb recursos propis i té una durada estimada de dues setmanes

Xàtiva, 25 de febrer 2020.- L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres d’interconnexió de col·lectors a la Plaça Espanyoleto, que suposaran una inversió de 20.000 euros de recursos propis i que està realitzant l’empresa Proena.

L’actuació es basa en la connexió de dos col·lectors com són el de Barranc del Castell i el de la Plaça la Bassa, completant una infraestructura que a partir d’ara es trobarà plenament operativa. Totes les aigües procedents del Castell estaran canalitzades cap a la Baixada de l’Estació i el col·lector que hi ha front a l’estació RENFE.

Cal recordar que els episodis de pluges dels passats mesos van provocar un enfonsament del paviment a la Plaça Espanyoleto. Després de realitzar els pertinents sondatges del sòl, es va demostrar la necessitat de completar aquesta infraestructura de forma adequada i immediata.

Per a tal fi, es col·locaran canonades d’alta capacitat per tal d’evitar que les aigües pluvials danyen la Baixada de la Plaça la Bassa, enclavament que tradicionalment ha estat un punt conflictiu ja que arreplega el torrent de les aigües procedents de la part alta de la ciutat, i per on tradicionalment baixava un barranc exterior a la muralla.

«Degut a les pluges ens vam adonar que hi havia una necessitat de completar eixa interconnexió del clavegueram que poguera portar totes les aigües de pluja que baixen del barranc del Castell fins el col·lector de la Baixada de l’Estació», ha explicat el regidor d’Obres Ignacio Reig, qui ha manifestat a més que s’espera que el termini d’execució no supere el període de dues setmanes.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...