Christophe Bossuat participará en la VI edició del Curs Mètode Suzuki amb un centenar d’alumnes

La cita tindrà lloc al Conservatori Lluís Milan entre el 6 i el 8 de març, i clourà amb un concert oferit pels participants del curs

Xàtiva, 28 de febrer 2020.- Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la VI edició del Curs Mètode Suzuki al Conservatori Lluís Milan, amb presència de la regidora de Conservatori Reme Sinisterra i dels professors Seo Perucho i Joan Furió.

La cita, totalment autofinançada pels ingressos de les matrícules, tindrà lloc entre el 6 i el 8 de març i comptarà amb l’assistència del reconegut violinista i pedagog francès Christophe Bossuat, que fou un dels fundadors de l’Associació Europea de mètode Suzuki i tingué el privilegi d’estudiar amb el creador del mètode, Shinichi Suzuki. Es tracta d’un dels professors més sol·licitats a Europa per la seua metodologia, sent responsable de la formació de professors de mètode Suzuki a França.

Per a aquesta VI edició hi ha matriculats al voltant del centenar d’alumnes. D’una banda participaran tots els alumnes de l’especialitat de violí del Conservatori Lluís Milan (al voltant de la trentena), i a més també assistiran 68 alumnes de fora del Conservatori, procedents de tot el territori valencià i d’altres indrets com Madrid o Múrcia, junt amb 5 professors observadors que també participaran del cap de setmana.

«Som conscients de la importància de l’educació musical com a eina pedagògica, i per això des de l’Ajuntament apostem per projectes com aquest», ha manifestat la regidora de Conservatori Reme Sinisterra, qui ha afegit que «vindrà gent d’arreu de tot el territori valencià i també de fora, el que suposa una gran repercussió econòmica per a la ciutat».

El divendres 6 de març, Christophe Bossuat impartirà classes particulars als alumnes del Conservatori de Xàtiva, i dissabte tindrà lloc una xerrada a càrrec de la psicòloga Mayi Alfaro, especialitzada en metodologia Montessori, que explicarà als pares com abordar les problemàtiques que es presenten a casa a l’hora d’aplicar la metodologia Suzuki així com els beneficis de l’estudi de la música en edats primerenques. Diumenge a les 17 hores tindrà lloc a l’Auditori de Sant Agustí el concert de clausura del curs.

Com a novetat, la masterclass impartida per Bossuat comptarà amb un piano de cua com a acompanyament, per augmentar la qualitat de les classes, i també es comptarà amb guies turístics per tal d’ensenyar la ciutat a totes aquelles famílies procedents de fora de Xàtiva.

«La gent ve a aquest curs es queda sempre meravellada de les instal·lacions que tenim i de la bellesa de la ciutat. Es senten molt acollits, i apostar per millores com la dels guies o la del piano de cua ens alegra moltíssim», ha destacat la professora Seo Perucho, qui espera «que el curs siga satisfactori per a tots, perquè coneixem a Christophe i volem contagiar-nos de la seua experiència per fer la nostra feina de manera exemplar».

El professor Joan Furió ha destacat la inclusió del mètode Suzuki en l’oferta formativa del Conservatori. «Això ha passat en pocs llocs al territori espanyol, amb els únics antecedents de llocs com ara Múrcia i Albacete. Nosaltres oferim aquest mètode, que encara que no està inclòs en les ensenyances reglades, sí que forma part de la nostra oferta formativa».

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...