L’oboista José María Ferrero oferirà demà una masterclass i un concert amb motiu de l’ «Increscendofest»

Ferrero, corn anglès de l’Orquestra Nacional d’Espanya, estarà acompanyat al concert de Santa Clara per la pianista Aida Velert

Xàtiva, 28 de febrer 2020.- Aquest cap de setmana tindrà lloc una nova cita del festival de Música de cambra IncrescendoFest, amb el protagonisme de José Maria Ferrero de la Asunción, oboista i corn anglès de l’Orquestra Nacional d’Espanya «One», que oferirà una masterclass a més a més d’un concert de vesprada (19:30 hores) a l’ex convent de Santa Clara junt amb la pianista Aida Velert.

José María Ferrero de la Asunción (Ontinyent) inicia els seus estudis a l’escola de música de la seua banda, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, per a passar més tard al Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de València obtenint el Premi Extraordinari de final de carrera. Ha estudiat un màster a Alemanya amb el professor Emanuel Abbühl, sent al mateix temps academista de la Chamber Orquestra of Europe, de la Orquestra Nacional d’Espanya i membre titular de la European Union Youth Orquestra. Des de gener de 2017 és corn anglés de l’Orquestra Nacional d’Espanya.

Per la seua banda, Aida Velert (Barcelona 1989) es forma en l’Acadèmia Marshall amb Carlota Garriga. Ha participat en importants cursos internacionals de piano celebrats en Brussel·les i en L’École Normale de Musique de París. Desenvolupa una intensa tasca cambrística, on ha obtingut diversos premis. Des de 2015 col·labora amb la soprano valenciana Belén Roig, amb la qual ha gravat el seu primer disc: «Nuit d’Espagne».

El programa per a la cita de demà agrupa tres peces. La primera serà l’Oboe Sonata Op.166 de Camille Saint-Saëns, per continuar amb Tres Romances Op. 94, de Robert Schumann. L’última de les peces serà Morceau De Salon, op. 228 de Johann Wenzel Kalliwoda. El concert és d’entrada lliure, prèvia recollida d’invitacions a la Casa de Cultura.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...