Xàtiva recomana als propietaris de gossos que eviten les zones recentment desinfectades

L'Ajuntament recorda que és obligatori retirar els excrements dels gossos

Xàtiva, 26 de març de 2020.- Davant l’actual dispositiu de desinfecció d’espais públics, l’Ajuntament de Xàtiva recomana als propietaris de gossos que eviten passejar amb la seua mascota per zones on s’haja aplicat recentment la desinfecció o que encara estiguen humides pel baldeig. Es recorda a la població que el producte que s’utilitza per a la desinfecció és hipoclorit i derivats, com ara lleixiu o cloro, els quals no són perillosos per als animals si es té la deguda precaució.

D’altra banda, la Regidoria de Medi Ambient fa una crida al civisme dels propietaris de gossos, recordant-los l’obligació de retirar de la via pública els excrements dels animals i de dipositar-los a contenidors o papereres. Així mateix, Medi Ambient recomana als propietaris que, quan isquen a passejar les seues mascotes, es proveïsquen d’un recipient que continga una solució d’aigua i sabó o vinagre al 50%, per tal de netejar els orins dels gossos.

Finalment, es recorda als propietaris de mascotes que les normes de confinament establides durant la vigència de l’Estat d’Alarma obliguen a reduir les eixides al carrer a allò exclusivament imprescindible, limitant el recorregut del passeig del gos a les immediacions del domicili.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...