Els pavellons municipals de Xàtiva reobriran amb el pas a la fase 2 de la desescalada amb cita prèvia i aforament al 30%

El regidor d’Esports Pedro Aldavero anuncia que les piscines es reobriran el proper 15 de juny

Xàtiva, 27 de maig de 2020.- L’Ajuntament de Xàtiva ha informat de que els pavellons municipals del Francisco Ballester i el pavelló de voleibol reobriran les instal·lacions amb el pas a la fase 2 del desconfinament, previsiblement el proper dilluns 1 de juny.

D’aquesta manera augmentarà el nombre d’instal·lacions esportives habilitades, després de que en la fase 1 es reprengueren les activitats al Poliesportiu de Les Pereres, permetent els entrenaments individuals en les pistes de tennis, pàdel i atletisme.

En totes les instal·lacions seguirà sent necessari demanar cita prèvia per al seu ús, a través del telèfon 96 228 30 00, i l’aforament està limitat al 30% de la seua capacitat per a la pràctica esportiva individual o les modalitats en parella sense contacte físic. Fora dels horaris reservats no es podrà romandre a la instal·lació.

Es podrà accedir a les diferents instal·lacions amb entrenador en els casos que siga necessari sempre i quan estiga degudament acreditat (excepte les persones amb diversitat funcional o els menors acompanyats), i es podran emprar els vestidors sempre i quan es respecten les mesures sanitàries i de seguretat, exceptuant les dutxes.

Altra de les novetats de la fase 2 és la possibilitat dels entrenaments bàsics en lligues no professionals federades. Els clubs federats de Xàtiva ja han estat informats per part de la regidoria d’Esports per a que puguen sol·licitar l’ús de les instal·lacions, tenint en compte la limitació d’aforament i les disposicions sanitàries.

Durant el mes de juny s’habilitaran els pavellons per a la realització d’esports per a adults en les modalitats de manteniment físic, gimnàstica correctiva, balls de saló, pilates, defensa personal, aerobic i zumba. «Els monitors de cada activitat ja s’han posat en contacte amb els abonats per a sol·licitar que els informen de qui està interessat en participar, per tal de controlar el límit d’aforament del 30% i organitzar els grups de treball», ha manifestat el regidor d’Esports Pedro Aldavero.

D’altra banda, l’obertura de les piscines municipals, tant per a ús esportiu com recreatiu, encara haurà d’esperar alguns dies ja que s’habilitaran a partir del proper 15 de juny. Es continua treballant en el condicionament d’aquestes instal·lacions i en les mesures de control d’aforament i de compliment de les normes bàsiques de protecció sanitària emeses pel Ministeri de Sanitat. No obstant, el gimnàs del Poliesportiu Les Pereres encara no té prevista la seua obertura degut a les característiques del mateix.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...