Fase 3

Em puc desplaçar a altra província?

Sí, amb el pas a la fase 3 de la desescalada, es permet la mobilitat a tota la Comunitat Valenciana, pel que ja pots desplaçar-te a localitats de Castelló o Alacant.

El desplaçament a altra part del territori nacional sols es podrà realitzar per motius sanitaris, laborals, professionals o de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de majors, dependents o persones amb discapacitat, causa de força major o situació de necessitat.

Quantes persones ens podem reunir?

S’amplia a 20 el nombre de persones que poden reunir-se.

Puc fer esport o passejar a qualsevol hora?

Sí, amb l’entrada a la fase 3 s’eliminen les franges horàries tant per a passejar com per a fer esport.

Quines novetats hi ha als bars?

Els bars i restaurants ja poden fer ús del 100% de la seua terrassa i s’amplia l’aforament de l’interior fins al 75%, amb possibilitat de consumir en barra, però sempre i quan es garantitze una separació mínima d’1,5 metres.

Què hi ha dels parcs i activitats infantis?

Els parcs infantils s’han reobert aquest dimarts després de que ahir es treballara durant tota la jornada en la desinfecció dels mateixos, tasca que es seguirà realitzant periòdicament.

A més a més, també hi haurà Escola d’Estiu Municipal (del 29 al 7 d’agost), per a xiquetes i xiquets d’entre 3 i 14 anys, per als que s’habilitaran centres educatius i el Poliesportiu de Les Pereres.

Ja puc anar a la piscina?

Sí. Les piscines municipals de Xàtiva es van obrir aquest dilluns, amb torns de matí i vesprada, però per a accedir a elles és necessari realitzar una reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat. Aquesta reserva (tant si es disposa d’abonament com si es pretén entrar una jornada en concret), ja de realitzar a l’apartat «Esports» de la web xativa.es, accedint a la pestanya «reserves».

Quins canvis hi ha als comerços?

Els comerços poden acollir fins al 75% del seu aforament, així com els centres comercials. Les discotetes i bars d’oci nocturn poden obrir les seues portes amb un terç d’aforament, però sense pista de ball.

I a la Biblioteca i altres espais?

A les biblioteques es permet fins el 75% de l’aforament, igual que en museus, sales d’exposició i monuments, amb grups d’un màxim de 20 persones, i en cines, teatres i auditoris amb un aforament màxim de 800 persones en espectacles a l’aire lliure i d’un màxim del 50% en espais tancats.

Puc fer gestions en l’Ajuntament?

Ja es poden realitzar gestions tant de registre i padró com del PROP i l’emissió de certificats digitals, però per a totes elles serà necessari cita prèvia. La cita prèvia de Padró i Registre es pot sol·licitar al 96 228 98 00, mentre que la del PROP i els certificats es pot demanar al 96 228 98 64.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...