Finalitza el programa T’avalem «Escorxador Viu 22-23» amb la formació i ocupació d’una vintena de joves

Amb aquest projecte, subvencionat des de LABORA, s’ha pogut construir un mur de tancament perimetral a l’escorxador

Xàtiva, 22 de maig de 2024.- Aquest dimecres s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Xàtiva l’acte d’entrega de certificats a les 20 persones participants en el programa T’avalem «Escorxador Viu 22-23» oferit des del Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA, després d’haver completat amb èxit la seua formació.

El programa de projectes T’Avalem es configura com un programa mixt d’ocupació i formació en el marc d’una iniciativa europea que pretén incrementar l’ocupabilitat de les persones joves majors de 16 anys i menors de 30, amb la finalitat de facilitar la seua qualificació-inserció laboral, combinant la formació amb l’ocupació, mitjançant la realització d’accions formatives en alternança amb la realització d’obres o prestació de serveis d’utilitat pública o interès social la realització del qual contemple especialitats que disposen del corresponent certificat de professionalitat.

En aquesta edició han participat una vintena de joves gràcies a una inversió de 509.056 euros, dels quals 501.556 procedeixen d’una subvenció per part de LABORA i la resta (7.500) són aportació municipal. El projecte s’ha concebut com una continuació de l’edició anterior del taller «T’avalem Escorxador Viu», amb l’objectiu de rehabilitar l’antic escorxador municipal. En concret, l’alumnat ha dut a terme la construcció d’un mur de tancament perimetral de les instal·lacions de l’escorxador, han condicionat els banys i els vestidors de l’edifici i han lluït les parets exteriors.

Al llarg de la seua participació en el programa, els alumnes van dur a terme 3 visites formatives. Una primera a Anna, al Palau dels comtes de Cervelló, per a conèixer els treballs en pedra; una segona a Fira València, amb motiu de la celebració de Cevisama, certamen del sector ceràmic, equipament per a bany i pedra natural; i, finalment, una tercera a Algemesí, a les instal·lacions de la multinacional Weber, empresa del sector de la construcció especialitzada en solucions per a col·locació i rejuntat de ceràmica, revestiment i rehabilitació de façanes, aïllament tèrmic per l’exterior, impermeabilització, tractament de formigó, segellat, enganxat i aplicacions especials. Durant aquesta darrera visita, l’alumnat va poder completar la seua formació, gràcies a la participació en el programa de cursos que ofereix l’empresa, combinats amb pràctiques amb personal professional.

El programa ha suposat una durada de 12 mesos, equivalent a 1.920 hores de formació alternada amb el treball o la pràctica professional.

«És fonamental que, com a Ajuntament, continuem oferint programes formatius amb els quals es millore l’ocupabilitat de la ciutadania i també la seua formació», ha expressat la regidora de Joventut Lena Baraza, qui ha afegit que «és essencial continuar fent polítiques d’ocupació però en especial la de col·lectius amb major vulnerabilitat com poden ser les dones, les persones joves o les persones amb diferents capacitats».

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...